Ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το μωρό του στο Μάτι μιλά για πρώτη φορά

Ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το μωρό του στο Μάτι μιλά για πρώτη φορά

Για όλα όσα βίωσε στις 23 Ιουλίου στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι μίλησε ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγό του και το έξι μηνών μωρό του.

Ο άνδρας κλήθηκε να δώσει μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική όταν η σύζυγος και το παιδάκι του κινδύνευσαν από τη φωτιά που είχε μπει στον οικισμό. Τότε επιχείρησε να βοηθήσει αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

«Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή από εκείνη τη μέρα και μετά. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι γονείς της και όλη η οικογένειά μου. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το δεχτείς εύκολα, είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας, ούτε ο εχθρός σου» λέει ο πυροσβέστης.

«Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;», λέει ο Ανδρέας Δημητρίου στο ABCnews.

Μόλις έμαθε τι συμβαίνει και πως η φωτιά απειλούσε το Μάτι, ο Ανδρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα. Όταν τα κατάφερε, η ίδια τον ενημέρωσε ότι είχε κατέβει με το μωρό στην παραλία. Τότε ο ίδιος προσέγγισε την ακτή και βρήκε τη συζυγό του αναίσθητη και το μωρό δίπλα της.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Μαργαρίτα δεν ξύπνησε από το κώμα και άφησε την τελευταία της πνοή 12 μέρες μετά.

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα