Βρέθηκαν τα δυο 11χρονα αγόρια που είχαν απαχθεί στη Λάρνακα. Συνελήφθη ο απαγωγέας

Βρέθηκαν τα δυο 11χρονα αγόρια που είχαν απαχθεί στη Λάρνακα. Συνελήφθη ο απαγωγέας

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή των δύο μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων της Λάρνακας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο 11χρονα αγοράκια εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, κοντά στο σχολείο.

Ο Κύπριος υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους γονείς ότι τα παιδιά βρέθηκαν. 

Ο εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να μπαίνουν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά.

Τα δύο παιδιά έχουν παραδοθεί ήδη στους γονείς τους. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.

Όπως μετέδωσε το politis.com.cy, ο βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι εντοπίστηκε και ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών.

Πρόκειται για 35χρονο άνδρα ελληνοκύπριος ο οποίος οδηγείται για ανάκριση. σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. 

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, εξετάζεται το ενδεχόμενο σκοπός της απαγωγής να είναι τα λύτρα.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα συγχαρητήριά του στις αρμόδιες αρχές για την «τιτάνια επιχείρηση» αλλά και στους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων έδωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Οι δύο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων και αγνοούνταν. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η οποία έχει σημάνει συναγερμό, οι δύο μαθητές είχαν αφήσει τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη».

Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψους 1,70 - 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου.

Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα