Απόπειρα ληστείας στην Ομόνοια: Νέο βίντεο σοκ. Δίωξη στον κοσμηματοπώλη

Απόπειρα ληστείας στην Ομόνοια: Νέο βίντεο σοκ. Δίωξη στον κοσμηματοπώλη

Ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα αναφορικά με την απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε την Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του επίδοξου ληστή.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ότι αφού ο δράστης είχε ξυλοκοπηθεί και αφού το ΕΚΑΒ είχε προσπαθήσει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, εκείνος πήρε ένα κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, απειλώντας με αυτό τόσο τον άνδρα του ΕΚΑΒ όσο και όσους βρίσκονταν γύρω του.

Ο άντρας, πιθανότατα σε κατάσταση αμόκ, έπειτα και από τον ξυλοδαρμό που έχει υποστεί, προσπάθησε να διαφύγει, παραπατώντας στα τραπέζια και τις καρέκλες μέχρι που κατέληξε στο έδαφος.

Τότε, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον χτύπησαν μία φορά με το γκλομπ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήουν και να αφαιρέσουν από τα χέρια του το σπασμένο γυαλί.

Τελικά, ο επίδοξος ληστής εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κοσμηματοπώλης έχει ήδη συλληφθεί και μετά από την αναβολή που πήρε πρόκειται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης καθώς ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης που αποτελεί κακούργημα, όταν η βλάβη έχει ως επακόλουθο τον θάνατο.

Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε:

«Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία, ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα, είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους, απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον επίδοξο ληστή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα