Ειρήνη Λαγούδη: Ανατροπή - Τα στοιχεία που δείχνουν έγκλημα

Ειρήνη Λαγούδη: Ανατροπή - Τα στοιχεία που δείχνουν έγκλημα

Ο Εισαγγελέας Αγρινίου πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος αγνώστων - "Από την αρχή λέγαμε ότι είναι δολοφονία και όχι αυτοκτονία" λέει η οικογένεια - Ο δικηγόρος της Βασίλης Ταουξής μιλάει στο newsIT.gr για τα σημεία της υπόθεσης που οδήγησαν εδώ - Ποια στοιχεία "δείχνουν" ανθρωποκτονία

«9 μήνες με αγωνίες και αμφισβητήσεις, δικαιώθηκαν. Η άποψη μας από την αρχή ήταν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, δηλαδή για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως κάποιοι διέρρεαν».

Με αυτά τα λόγια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, σχολιάζει την είδηση που νωρίτερα έσκασε σα βόμβα: Ο Εισαγγελέας Αγρινίου, πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος αγνώστων δραστών, έχοντας προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, το διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις και τα όσα διέρρεε από την πρώτη στιγμή η τοπική αστυνομία, η οποία επέμενε για αυτοχειρία της 44χρονης μητέρας. Η υπόθεση πλέον περνά στον Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος θα πρέπει αξιοποιώντας το μέχρι τώρα υλικό, καλώντας ενδεχομένως από την πλευρά του ο ίδιος σε νέες καταθέσεις όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αποτέλεσμα των ερευνών του θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων. Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Εισαγγελέα Αγρινίου να «ανοίγει» επί της ουσίας μία υπόθεση που αρκετοί θεωρούσαν ότι ο φάκελός της έχει κλείσει.

Τα στοιχεία που «δείχνουν» έγκλημα

Ο Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο newsIT.gr ανέφερε μεταξύ άλλων, τα σημεία της υπόθεσης που από την αρχή, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

«Είναι το σκηνικό του αυτοκινήτου που μόνο σε αυτοκτονία δεν παραπέμπει, τα αποτυπώματα από τα παπούτσια της που έδειχναν ότι χτυπιόταν και πάλευε την ώρα του θανάτου της μέσα στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το ανοίξει. Είναι ο καπνός που διέφυγε από ανοιχτές πόρτες που σημαίνει ότι άλλοι έβαλαν την φωτιά και μετά έκλεισαν την πόρτα. Ειναι όλη η εικόνα του αυτοκινήτου που παρέπεμπε σε εικόνα μάχης… Είναι το κινητό τηλέφωνο το οποίο δε βρέθηκε ποτέ και πάρα πολλά στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις…»

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση θανάτου της 44χρονης χήρας, μητέρας τριών παιδιών, που βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου 2018, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερο σημείο, στη θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.

Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο και οι έρευνες, είχαν την πιο τραγική κατάληξη… Τελικά η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της και είχε εγκαύματα στο σώμα της, κυρίως στα χέρια.

Από την πρώτη στιγμή, από την Αστυνομία υπήρχαν διαρροές για αυτοκτονία. Ένα σενάριο που όμως η οικογένεια της γυναίκας δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα, παλεύοντας με όσα μέσα διαθέτει, να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη είναι δολοφονία.


newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα