Στην Ελλάδα οι γονείς του Αμερικανού που δολοφονήθηκε πέρυσι στο Λαγανά

Στην Ελλάδα οι γονείς του Αμερικανού που δολοφονήθηκε πέρυσι στο Λαγανά

Ξεκινά αύριο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αμερικάνου υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, παραπέμπονται να δικαστούν για την υπόθεση εννέα άτομα. Ειδικότερα, έξι άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έφθασαν σήμερα στην Πάτρα οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, οι οποίοι πρόκειται να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα εκπροσωπηθούν από τον δικηγόρο Αθηνών Ανδρέα Πάτση και τις δικηγόρους Πατρών Χρυσέλλα Κυριαζή και Χρύσα Βουλδή.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε τους γονείς του Μπακάρι, Φίλμπερτ και Τζίλ και συνομίλησε μαζί τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της δίκης, η μητέρα του Μπακάρι, Τζίλ, είπε ότι «αν και δεν γνωρίζω τόσο καλά το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα, και πίστη στο Θεό, πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Μπακάρι, Φίλμπερτ, σημείωσε ότι «αν μπορούσα να μιλήσω στους κατηγορούμενους, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα τους έλεγα, αλλά θα τους άφηνα να γνωρίζουν, ότι αν είχαν χρόνο να τον γνωρίσουν, θα τον συμπαθούσαν».

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος, Χρύσα Βουλδή, ανέφερε: «Οι γονείς αναμένουν δικαίωση, αλλά και απαντήσεις, γιατί μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα έχασαν το παιδί τους, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό».

Από την πλευρά της, η Χρυσέλλα Κυριαζή είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου είναι καταπέλτης για τους εννέα κατηγορούμενους, και το δικαστήριο θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα