Οδηγός ταξί διέσωσε γυναίκα με αναπηρία που είχε πέσει στη θάλασσα

Πόσο εύκολο είναι για τον καθένα από εμάς, όταν χρειαστεί, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο; Ένας επαγγελματίας αυτοκινητιστής, δεν το σκέφτηκε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα χθες το μεσημέρι.

Βούτηξε στη θάλασσα, στο λιμάνι του Κατακόλου και διέσωσε γυναίκα-επιβάτη κρουαζιερόπλοιου, η οποία λίγες στιγμές πριν είχε πέσει από το αμαξίδιό της μέσα στο νερό και φώναζε σε βοήθεια…

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 12:00, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, όπου βρισκόντουσαν σσιατικής καταγωγής επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MSC Poesia», οι οποίοι κατευθύνονταν προς την αγορά του λιμανιού. Το γκρουπ των τουριστών, ανάμεσα τους και μια γυναίκα ΑμεΑ που επέβαινε σε αμαξίδιο, σταμάτησε για να βγάλει φωτογραφίες με φόντο το κρουαζιερόπλοιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός απορρόφησε υπέρ του δέον το γκρούπ, αφού είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα με το αμαξίδιο να διαφύγει της προσοχής της ομήγυρης και να ακολουθήσει πορεία προς τη θάλασσα… κάτι που τελικά συνέβη, με το αμαξίδιο να προσκρούει σε σκαλοπατάκια που υπήρχαν στο σημείο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσει» και να… αδειάσει την τουρίστρια στο νερό.

Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός, ενώ στο σημείο ακούγονταν οι φωνές της γυναίκας τουρίστριας που καλούσε σε βοήθεια. Όσο εκείνη ήταν μέσα στη θάλασσα, όλοι όσοι είχαν αντιληφθεί τι είχε συμβεί είχαν… παγώσει.

Πέρασαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα, όταν ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος, οδηγός ταξί και γραμματέας του Συλλόγου Οδηγών Ταξί «Ερμής» Πύργου είχε ήδη βουτήξει μέσα στη θάλασσα για να περισυλλέξει την άτυχη Κινέζα. Δίχως να το σκεφτεί περισσότερο, αφήνοντας με αστραπιαίες κινήσεις το κινητό του, το πορτοφόλι του και τα κλειδιά του ταξί του, βρέθηκε στη θάλασσα, και άρπαξε αμέσως την γυναίκα, προφταίνοντας τα χειρότερα. Με μια-δυο απλωτές ακούμπησε στο κρηπίδωμα και με τη βοήθεια συναδέλφων του -και όχι μόνο- ανέβηκαν και πάλι στη χερσαία ζώνη του λιμανιού…

Γύρω τους μαζεύτηκε πολύς κόσμος με τη γυναίκα -που προσπαθούσε ακόμα να ξεπεράσει το σοκ του συμβάντος- να ευχαριστεί τον οδηγό ταξί που της έσωσε τη ζωή… «Ήταν πολύ  ζεστή η θερμοκρασία του νερού», ήταν η ατάκα της τουρίστριας, που θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα.

Σημειώνεται πως άνδρες -προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου- βρέθηκαν στο σημείο, ευχαριστώντας με τη σειρά τους τον Νίκο Θεοδωρακόπουλο, στον οποίο έδωσαν και ρούχα για να αλλάξει… Λίγο αργότερα κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως δεν χρειάστηκε μεταφορά της τουρίστριας στο νοσοκομείο του Πύργου, καθώς εκείνη δεν είχε υποστεί κάποιον τραυματισμό.

Η ίδια μετέβη στο κρουαζιερόπλοιο και συνέχισε το ταξίδι της λίγες ώρες αργότερα. Ένα ταξίδι που δεν είναι σίγουρο πως θα είχε συνέχεια, εάν ο αυτοκινητιστής δεν την είχε βγάλει από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα