Κρατούμενος ξανά ο Αριστείδης Φλώρος - Νέα στοιχεία για την γνωμάτευση αποφυλάκισης του

Κρατούμενος ξανά ο Αριστείδης Φλώρος - Νέα στοιχεία για την γνωμάτευση αποφυλάκισης του

Σε άλλο άτομο, με σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα φέρεται να ανήκει η εξέταση με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70%, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ενώ και δεύτερος γιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού αρνείται ότι έχει εξετάσει και υπογράψει πιστοποιητικό πάθησης για τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο - αντίγραφο αυτού που παρουσιάστηκε στο ΚΕΠΑ - στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Ο επιχειρηματίας κρατείται στην ΓΑΔΑ και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στο Εφετείο για διαδικαστικά ζητήματα, πριν μεταφερθεί ξανά στις Φυλακές Χαλκίδας, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων.

Μετά τον σάλο για την αποφυλάκιση του και την έφεση στο βούλευμα που την ενέκρινε, η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του ανατέθηκε, με εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής, αποδέχθηκε την πρόταση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας για ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, χαρακτηρίζοντας το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα