Θρηνεί η χώρα για τον 39χρονο επισμηναγό. Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας

Θρηνεί η χώρα για τον 39χρονο επισμηναγό. Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας

Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών,  καταγόταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και θεωρείτο μεγάλης πτητικής εμπειρίας.

Θρηνεί η χώρα για τον 39χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, κρατώντας ακόμα το πηδάλιο του εκπαιδευτικού σκάφους Τ-2, που συνετρίβη ανάμεσα στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Στο χωριό του επικρατεί βουβός πόνος, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία της Ζάρκας. Μάλιστα ο αθλητικός σύλλογος Ζάρητρα εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου:

«Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας, ένα μικρό χωρίο. Ο άδικος χαμός σου, μας συγκλόνισε από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. Θερμά Συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου. Καλό Παράδεισο φίλε Νίκο Βασιλείου».

Προσωρινά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για την κηδεία του ήρωα πιλότου, καθώς προέχει η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του. Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, στις 8:50 πμ και ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του.

Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν τη σορό του άτυχου επισμηναγού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα