Βάσεις 2018: Εισαγωγή σε σχολές ακόμα και με 3!

Βάσεις 2018: Εισαγωγή σε σχολές ακόμα και με 3!

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έβαλε εκτάκτως, το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας τις φετινές βάσεις εισαγωγής.

Την πιο θεαματική άνοδο σημείωσαν οι παιδαγωγικές σχολές, με άνοδο τουλάχιστον 1.000 μορίων, ενώ οι ιατρικές σχολές σημείωσαν πτώση, όπως και οι αρχιτεκτονικές. Αντιθέτως οι οικονομικές σχολές εμφάνισαν κατά πλειονότητα οριακά ανοδική τάση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν οι σχολές με τις χαμηλότερες βάσεις κι αυτό γιατί ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή ακόμα και υποψήφιοι που συγκέντρωσαν μόλις 3.000 μόρια!

Συγκεκριμένα, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ο τελευταίος υποψήφιος εισέρχεται με 3.034 μόρια, ενώ στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα με 3.072 μόρια.

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά έχει βάση τα 4.064 μόρια και το τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο τα 4.738 μόρια.

Λίγο πιο ψηλά βρίσκεται το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) με 5.285 μόρια.

Οι παραπάνω βάσεις είναι το αποτέλεσμα της βαθμολογίας 40.000 υποψηφίων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10 στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν κάτω από 10.000 μόρια.

Παρ όλα αυτά, οι φοιτητές θα μπουν σε ΤΕΙ όμως όταν αποφοιτήσουν θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα