Νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών. Βίντεο

Νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών. Βίντεο

Σε νέα εισβολή, στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, προχώρησε το πρωί ο Ρουβίκωνας, με αφορμή το παλαιστινιακό.

Η νέα «παρέμβαση» όπως την ονομάζει η αναρχική συλλογικότητα, έγινε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας. 

Η αναρχική ομάδα ανάρτησε και βίντεο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρόκειται για το δεύτερο «ντου» του Ρουβίκωνα στο συγκεκριμένο υπουργείο σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

«Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις ΗΠΑ» αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα σε μήνυμά της.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, ο Ρουβίκωνας αποκαλύπτει και τι περιείχε η τσάντα που φαίνεται να κρατά το μέλος της που πηδά τα κάγκελα του υπουργείου, μπαίνει ανενόχλητος στο προαύλιο, την αφήνει στην πίσω πλευρά του κτιρίου και αποχωρεί.

«Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α.

Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα