Βάσεις 2018: Η προσπάθειες τους ανταμείφθηκαν! Οι προσωπικές ιστορίες εκπλήσσουν

Βάσεις 2018: Η προσπάθειες τους ανταμείφθηκαν! Οι προσωπικές ιστορίες εκπλήσσουν

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους έδωσε το Υπουργείο Παιδείας εχθές με την ανακοίνωση των Βάσεων. Οι προσωπικές ιστορίες όσων είδαν τους κόπους τους να επιβραβεύονται , εκπλήσσουν.

Όπως αυτή του κύριου Δημήτρη, ετών 84, φοιτητή!

Οι βάσεις 2018 ανακοινώθηκαν και ο κύριος Δημήτρης Μουδατσάκης, που είχε συγκινήσει τη χώρα με την θέληση της ψυχής του, τα κατάφερε!

Ο 84χρονος Κρητικός, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία. Από σήμερα, είναι μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο!

Όσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Τελικά τα κατάφερε και πλέει σε πελάγη ευτυχίας!Ο μαθητής – φαινόμενο από τη Ρόδο

Ο λόγος για τον μαθητή Σωτήρη Σοκορέλο από τη Ρόδο, ο οποίος μπήκε 1ος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.641 μονάδες! Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του νησιού, ο Σωτήρης είναι γιός της Ζωής και του Μιχάλη Σοκορέλου, ο οποίος είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής της Ρόδου.

Το… διαμάντι απ’ την Κοζάνη

Με 19.200 συνολικά μόρια είναι η… πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη Δυτική Μακεδονία: Ο λόγος για τη Διαμαντώ Μυλοπούλου, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, η οποία, πλέον, είναι και επίσημα φοιτήτρια στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύπτει, η συγκεκριμένη σχολή ήταν και ο μεγάλος της στόχος.

“Ο δύσκολος αγώνας μου δικαιώθηκε. Παρά τις αντιξοότητες πέτυχα τον στόχο μου και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!” ανέφερε η ίδια, μιλώντας στο Kozanimedia και με αξιοπρόσεκτη ωριμότητα κατέληξε:

“Εύχομαι η επιτυχία μου να μην περιοριστεί μόνο στο αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά να επεκταθεί και στην ατέρμονη αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι όσοι αγωνίσθηκαν ασχέτως αν κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους”!

Φοιτήτρια 38 Μαΐων!

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε για την 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου, επίσης από την Κοζάνη. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα που εισάγεται 2η στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αποκάλυψε ότι έμαθε τα ευχάριστα σχολώντας από τη δουλειά της…

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήθελε πολύ να μπει στην Ιατρική σχολή: “Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά”.

 Πως μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα

Στο site του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Για πρώτη φορά οι βάσεις 2018 δεν αναρτώνται στα σχολεία με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών και μαθητριών.

Κι αυτό λόγω προσωπικών δεδομένων, αλλά με τον κωδικό υποψηφίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι βάσεις 2018 ήρθαν φέρνοντας… τα πάνω – κάτω σε πολλές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα, με τις ανόδους να είναι εντυπωσιακές και τις πτώσεις… εξίσου.

Οι εισακτέοι θα εγγραφούν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το σύστημα υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής, το οποίο δεν απαιτεί δικαιολογητικά  ή μετάβαση στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις και τους συγκριτικούς πίνακες:
ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2016_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.

 Τα συγκριτικά για τις βάσεις 2018

Οι βάσεις συγκριτικά ΕΠΑΛ 2018 και 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΓΕΛ 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΕΠΑΛ 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β' 2016

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10%  ΕΠΑΛ Α' 2016

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα