Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο καταγγέλλει η Τουρκία

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο καταγγέλλει η Τουρκία

Για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο κάνει λόγο η δημόσιο ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας «TRT». Η τουρκική πλευρά αναφέρεται σε νέο περιστατικό, όπου σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ εναντίον Τούρκων ψαράδων που απέπλευσαν από το Αϊδίνη. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά, εξαιτίας των πυρών προκλήθηκε ζημιά στο τζάμι ενός αλιευτικού.

Το TRT αναφέρει ότι οι ψαράδες που βιντεοσκόπησαν τα όσα διαδραματίστηκαν είπαν ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά. Επίσης, προβάλλει την πληροφορία ότι οι Τούρκοι ψαράδες που απέπλευσαν προχθές από το Ντίντιμ, ψάρευαν στα διεθνή ύδατα σε απόσταση 6 μιλίων από την Σάμο και 4 μιλιών από το Αγαθονήσι.

Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς

Στη συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής πλησίασε τα τουρκικά αλιευτικά και ένας από τους άνδρες άρχισε να σημαδεύει με το όπλο του τους Τούρκους ψαράδες. Όταν διαπίστωσε ότι οι ψαράδες βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το επεισόδιο κατέβασε το όπλο.

Οι άνδρες της ελληνικής Ακτοφυλακής «παρενόχλησαν» επί μια τους Τούρκους ψαράδες, ενώ ένας άλλος Τούρκος ψαράς που ψάρευε στην ίδια περιοχή δήλωσε ότι σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες.

Η χρονική συγκυρία

Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έρχονται στο προσκήνιο σε μια στιγμή που Ελλήνες ψαράδες έχουν καταγγείλλει ότι το τελευταίο διάστημα τα αλιευτικά τους δέχονται παρενοχλήσεις από πλωτά μέσα της Τουρκίας και ότι τα τουρκικά αλιευτικά δεν σέβονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά δίνει δημοσιότητα στη νέα εξέλιξη, τη στιγμή που η Άγκυρα βάλλει κατά της Αθήνας για το ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών. Χθες, ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων επιχείρησε να «εκφοβίσει» την ελληνική πλευρά υπενθυμίζοντας την καταστροφή της Σμύρνης και της Μικρής Ασίας.

 

kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα