Στις φυλακές το μυστικό για το τέλος του φοιτητή στου Φιλοπάππου

Στις φυλακές το μυστικό για το τέλος του φοιτητή  στου  Φιλοπάππου

Αλλοδαποί κρατούμενοι που έχουν κάνει ληστείες στου Φιλοπάππου ίσως να γνωρίζουν τα «αρπακτικά» που στέρησαν τη ζωή του άτυχου Νίκου

Τα «αρπακτικά» του Φιλοπάππου, εξαιτίας των οποίων βρήκε τραγικό θάνατο ο 25χρονος φοιτητής Νίκος Μ., προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχουν ανοίξει κύκλο «φιλικών συζητήσεων» με προφυλακισμένους αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν συλληφθεί για ληστείες σε τουρίστες και στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως βοηθήσουν στις έρευνες, εάν βέβαια το θελήσουν και οι ίδιοι.

Στο μεταξύ, κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας «σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να «ανοίξουν» τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που κάνουν επιθέσεις σε ζευγαράκια και τουρίστες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίστηκε και χθες η προσαγωγή υπόπτων Ρομά και αλλοδαπών τόσο από διάφορα στέκια τους στο κέντρο της Αθήνας όσο και από την περιοχή όπου σκοτώθηκε ο 25χρονος που είχε έρθει για διακοπές από τη Σκοτία, όπου ταυτόχρονα σπούδαζε και εργαζόταν.

Μάλιστα, χθες το πρωί κλήθηκε εκ νέου στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η 23χρονη φίλη του θύματος, η οποία είναι από την Πορτογαλία και τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Τι είπε η φίλη του

Συντετριμμένη από τον φρικτό θάνατο του φίλου της, κλήθηκε για να δει τα πρόσωπα των νέων προσαχθέντων στα γραφεία της Ασφάλειας, προκειμένου να αναγνωρίσει ενδεχομένως τα άτομα που τη λήστεψαν, καθώς στην κατάθεσή της έχει πει πως συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του μελαψού άνδρα που της άρπαξε το πορτοφόλι, το κινητό και τα προσωπικά της έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη στην κατάθεσή της υποστήριξε: «Είχαμε καθίσει σ’ ένα σημείο με θέα. Ξαφνικά αισθανθήκαμε την παρουσία ανθρώπων. Ηταν τρεις μελαψοί άνδρες, οι οποίοι μάς πλησίασαν και με την απειλή αντικειμένων, κατσαβίδια ή μικρά μαχαίρια, επιχείρησαν να μας ληστέψουν.

Ο ένας από αυτούς άρπαξε από τον ώμο μου τον σάκο μου και άρχισε να τον ψάχνει. Εγώ είχα στρέψει την προσοχή μου στον άνδρα που έψαχνε τα πράγματά μου, ενώ δίπλα μου ο Νίκος μιλούσε με τρόπο έντονο με τους άλλους δύο μελαψούς άνδρες. Δεν κατάλαβα τι έγινε… Ο Νίκος βρέθηκε ξαφνικά στο κενό, ενώ οι ληστές έφυγαν, αφού πρώτα μας είχαν πάρει τα τηλέφωνα, τα χρήματά μας και τα δικά μου προσωπικά έγγραφα».

Στο μεταξύ, ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μαζί με το επιτελείο του Αρχηγείου και συνοδευόμενος από αξιωματικούς της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, περπάτησε ολόκληρο τον Λόφο του Φιλοπάππου, προκειμένου να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» τις δυσκολίες που παρουσιάζει στην αστυνόμευση η ιδιομορφία της περιοχής, με τα δαιδαλώδη μονοπάτια και την παντελή απουσία φωτισμού.

 

Σκοπός βέβαια της επίσκεψης -και, μάλιστα, χωρίς τη συνοδεία... τηλεοπτικών συνεργείων- ήταν η αναμόρφωση του σχεδιασμού αστυνόμευσης της περιοχής, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι ληστρικές συμμορίες αλλοδαπών και Ρομά που δρουν σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα