Φιλοπάππου: Που στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου

Φιλοπάππου: Που στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του 25χρονου

Σε τουλάχιστον 10 υπόπτους, πέντε από τους οποίους σεσημασμένοι για ληστείες του δρόμου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως απειλητικά μέσα σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια, έχουν καταλήξει οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για τους δράστες της ληστείας που κατέληξε στην θανάσιμη πτώση του 25χρονου Νίκου, στο λόφο του Φιλοπάππου.

Οι έρευνες αφορούν υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερίας, και γι αυτό το σκοπό έχουν ενισχυθεί τα δίκτυα πληροφοριών σε χώρους διαμονής και μετακίνησης αυτών των εθνικοτήτων.

Οι συγκεκριμένοι ύποπτοι ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των τριών δραστών, με την 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία να μην είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει με βεβαιότητα.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν συλλάβει 90 άτομα αυτών των υπηκοοτήτων, οι 30 από αυτούς για ληστείες στου Φιλοππάπου, ιστορικό κέντρο και Ιερό Βράχο Ακρόπολης.

Οι 25 είναι προφυλακισμένοι, ενώ πέντε από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εξερεύνηση των ρούχων του άτυχου θύματος, της φίλης του και της τσάντας, με την οποία φαίνεται να ήρθαν σε επαφή, προς τυχόν εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων των δραστών.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα