Με αυτό το κόλπο οι διαρρήκτες μαρκάρουν τα σπίτια

Ανεξάντλητες είναι οι πονηριές των κακοποιών, που φροντίζουν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τα υποψήφια θύματά τους, για να ξαφρίζουν με την άνεσή τους τα σπίτια τους, ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών, όταν αρκετοί λείπουν.

Οι διαρρήκτες φροντίζουν να βεβαιώνονται ότι το σπίτι είναι όντως άδειο, «μαρκάροντάς» το και περιμένοντας την αντίδραση. Συγκεκριμένα, πετούν σακούλες με σκουπίδια σε αυλές ή μπαλκόνια και, αν δουν ότι τις επόμενες ώρες ή την άλλη ημέρα παραμένουν εκεί, βεβαιώνονται ότι οι ένοικοι απουσιάζουν και εισβάλλουν.

Η «πατέντα»

Την «πατέντα» πρόσεξε και κατέγραψε σε βίντεο ο δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών Στέργιος Πεδιαδίτης και την ανάρτησε στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν τον νου τους οι πολίτες. Παρόμοια κόλπα διαρρηκτών έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές, όπως το Κορωπί, η Κερατέα, το Πόρτο Ράφτη, το Λαγονήσι και η Ανάβυσσος.

Προφανώς, οι ευρηματικοί κακοποιοί θέλησαν να αντικαταστήσουν τη «σήμανση» που έκαναν σε κουδούνια και πόρτες, μια μέθοδο η οποία έγινε γνωστή, άρα λιγότερο σίγουρη και αποτελεσματική γι' αυτούς. Πετώντας τα σκουπίδια, οι επίδοξοι εισβολείς μπορούν να «μαρκάρουν» ακίνδυνα τους στόχους και να δράσουν με τη βεβαιότητα ότι δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά ο ιδιοκτήτης. Οσοι αντιλαμβάνονται ότι οι κακοποιοί έχουν στήσει τέτοιου είδους παγίδα καλό θα είναι να κινητοποιούνται, ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες και τις τοπικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα