Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Άκουσα τον Νίκο να πέφτει

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Άκουσα τον Νίκο να πέφτει

Σε στέκια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας αναζητεί η ΕΛΑΣ τους δράστες της ληστρικής επίθεσης στου Φιλοπάππου με θύμα έναν 25χρονο φοιτητή μπροστά στα μάτια της 23χρονης φίλης του. Η κοπέλα από την Πορτογαλία που εργάζεται στην Ελλάδα κατέθεσε στους  στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σε κατάσταση σοκ: 

«Καθόμασταν με τον Νίκο και απολαμβάναμε το νυχτερινό φεγγάρι. Ξαφνικά ήρθαν από το πουθενά τρία άτομα. Δεν καταλάβαινα τι γλώσσα μιλούσαν. Ήταν μελαψοί. Έμοιαζαν να είναι Πακιστανοί ή Αφγανοί. Κρατούσαν σπασμένα γυάλινα μπουκάλια και ο ένας μαχαίρι. Ένας ήρθε σε εμένα. Με απείλησε και έψαχνε την τσάντα μου. Οι άλλοι δύο είχαν πάει στον Νίκο. Δεν έβλεπα τι γινόταν, γιατί ήταν πίσω μου. Άκουγα την λογομαχία. Δεν είδα αν τον έσπρωξαν. Άκουσα τον Νίκο να πέφτει και αυτοί να φεύγουν τρέχοντας» κατέθεσε η 23χρονη Ναταλία από την Πορτογαλία.

Η κοπέλα κλήθηκε να δει τα οκτώ άτομα που είχαν προσαχθεί μετά το περιστατικό, χωρίς να αναγνωρίζει σε αυτούς τα πρόσωπα των δραστών, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να δει φωτογραφίες σεσημασμένων υπόπτων.                   

 Ο 25χρονος, που σπουδάζει μάνατζμεντ στην Γλασκώβη της Σκωτίας, είχε έρθει για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, ενώ η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, εργάζεται σε εταιρεία στην χώρα μας. Αργά το βράδυ του Δεκαπεντάγουστου πήγαν στον Λόφο Φιλοπάππου, για να περάσουν κάποιες προσωπικές στιγμές απολαμβάνοντας το φεγγάρι. Περπάτησαν περίπου 10 λεπτά από τον Λουμπαρδιάρη προς τα βράχια της περιοχής. Λίγο μετά τις 22:00 δέχθηκαν την επίθεση των τριών αγνώστων. Ο ένας κατευθύνθηκε προς την κοπέλα και άρχισε να ψάχνει την τσάντα της. Αφαίρεσε 60 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, διαβατήριο και κάρτες. Οι δύο συνεργοί του, απειλούσαν τον 25χρονο Νίκο, όταν μετά από λογομαχία, και κάτω από άγνωστες συνθήκες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε συμπλοκή και πιθανή απώθησή του, βρέθηκε στο κενό και έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα τον θάνατό του. 

Η 23χρονη κατάφερε και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγιναν 8 προσαγωγές ατόμων, από το Πακιστάν και Αφγανιστάν, εκ των οποίων έξι δεν είχαν έγγραφα για την παραμονή τους στην χώρα και διατάχθηκε η διοικητική τους απέλαση.

 Iατροδικαστής: «Δεν είδε σπρώξιμο»

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, που προέβη στην νεκροψία-νεκροτομή, διαπίστωσε ότι ο θάνατος οφείλεται σε βαριές εσωτερικές κακώσεις θώρακα συνεπεία της πτώσης από ύψος, ενώ δεν εντόπισε εξωτερικές κακώσεις που θα μπορούσαν να προέρχονται από μαχαίρι ή σπασμένο μπουκάλι. Από την νεκροτομή δεν μπορούν να προκύψουν στοιχεία απώθησης του νεαρού, ενώ και η 23χρονη δεν είδε κάποιο σπρώξιμο του φίλου της από τους δράστες.

Τα κρούσματα ληστειών με θύματα τουρίστες και ζευγάρια στην περιοχή του Φιλοπάππου έχουν αυξηθεί, με δράστες υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερία. Συνήθως χρησιμοποιούν σπασμένα μπουκάλια για να απειλήσουν τα θύματά τους, τα οποία συνήθως πετούν στη συνέχεια, καθώς θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη έχοντας στην κατοχή τους μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε καταρτιστεί την Άνοιξη για την προστασία των περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Ιστορικό Κέντρο, φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ καταστηματάρχες και κάτοικοι αυτών των περιοχών, αναφέρουν ότι έχει ατονίσει η ένστολη παρουσία και αστυνόμευση της περιοχής

με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο και thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα