Βουτιά θανάτου για 17χρονο τουρίστα στην Αντίπαρο

Βουτιά θανάτου για 17χρονο τουρίστα στην Αντίπαρο

Μοιραία αποδείχθηκε για έναν ανήλικο Ιταλό τουρίστα η παράτολμη ιδέα του να ανεβεί σε ένα ύψωμα στην παραλία του Σιφνέικου κόλπου στην Αντίπαρο για να κάνει βουτιά από μεγάλο ύψος, χωρίς να υπολογίσει τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Ο ισχυρός αέρας παρέσυρε το σώμα του 17χρονου, ο οποίος είχε φτάσει στο νησί πριν από τέσσερις ημέρες και χθες το πρωί έπαιζε με τους φίλους του στην παραλία. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει άτσαλα στη θάλασσα και οι φίλοι του, που παρακολούθησαν με αγωνία την προσπάθειά του, κατάλαβαν ότι κάτι είχε πάει στραβά όταν δεν τον είδαν να βγάζει το κεφάλι του στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και στη θαλάσσια περιοχή έφτασαν πλωτά μέσα και βατραχάνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής. Επειτα από πολύωρες προσπάθειες ένας δύτης του Λιμενικού βρήκε το άψυχο κορμί του νεαρού Ιταλού σφηνωμένο στα βράχια του βυθού και το ανέσυρε. Ενας γιατρός του τοπικού Κέντρου Υγείας, που βρισκόταν στην παραλία, διαπίστωσε ότι ο άτυχος νεαρός ήταν νεκρός, και εκτίμησε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από πνιγμό, ενώ έφερε και κατάγματα από την πτώση από μεγάλο ύψος στη θάλασσα.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού ειδοποίησαν την ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί στην πατρίδα του η σορός του αδικοχαμένου ανηλίκου και να παραδοθεί στους συντετριμμένους γονιούς του, οι οποίοι πληροφορήθηκαν το τραγικό μαντάτο από τους αρμοδίους της πρεσβείας. Στην Ιταλία αναμένεται να επιστρέψουν και τα μέλη της παρέας του 17χρονου, μετά την τραγική κατάληξη που είχαν οι διακοπές τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα