Σύρος: Πήγε στην αστυνομία και είπε ότι του άρπαξαν από το σπίτι 260.000 ευρώ!

Αφωνοι έµειναν οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας Ερµούπολης, όταν κάτοικος ενός χωριού στη Σύρου εµφανίστηκε στο τµήµα για να καταγγείλει ότι του έκλεψαν το τεράστιο ποσό των 260.000 ευρώ! 

Σύµφωνα µε την καταγγελία, ο Συριανός φύλαγε το µεγάλο χρηµατικό ποσό στο σπίτι του, πιστεύοντας ότι είναι ασφαλές. Στην πραγµατικότητα, όµως, το σπίτι του κάθε άλλο παρά... απόρθητο θησαυροφυλάκιο ήταν κι έτσι κάποιοι το διέρρηξαν και δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν τον θησαυρό µετρητών. Αφού άρπαξαν τα «τούβλα» µε τα χιλιάδες ευρώ, οι εισβολείς εξαφανίστηκαν αθέατοι, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να παθαίνει σοκ µόλις διαπίστωσε ότι τα 260.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά.

Το πρώτο που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας ήταν να πάνε στο σπίτι του θύµατος µαζί µε συνεργείο της Σήµανσης και να συλλέξουν αποτυπώµατα από τον χώρο. 

Παράλληλα, σύµφωνα µε το cyclades24.gr, µέσω καταθέσεων οι αστυνοµικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν πόσα και ποια πρόσωπα µπορεί να γνώριζαν ότι το θύµα έχει σπίτι του τις δεσµίδες µε το τεράστιο χρηµατικό ποσό, για να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται αναφέρει ότι οι δράστες της διάρρηξης ίσως σχετίζονται µε το µπαράζ κλοπών που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστηµα σε σπίτια του νησιού. Να είναι, δηλαδή, κοινοί διαρρήκτες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι χωρίς να γνωρίζουν σε τι πακτωλό χρηµάτων θα πέσουν και τους έτυχε λεία απρόσµενου µεγέθους! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι µέσα σε πέντε µέρες έγιναν τέσσερις κλοπές σε Γαλησσά, Ποσειδωνία και Βάρη, όλες µε παρόµοιο τρόπο, µε τη λεία των διαρρηκτών να είναι κυρίως χρήµατα και κοσµήµατα. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα