Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο. Φωτιά σε Ευβοια και Πάρο

Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο. Φωτιά σε Ευβοια και Πάρο

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες.

Μεγάλη είναι η ενίσχυση από αέρος, με ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δυο Πετσετέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Μεγάλη είναι η πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, ενώ στο έργο συμβάλλουν ιδιωτικές υδροφόρες, αλλά και του δήμου Ζακύνθου.

Η φωτιά δεν απειλεί το χωριό Καλαμάκι, καθώς μαίνεται χιλιόμετρα μακριά από αυτό στο βουνό.

φωτογραφία αρχείου

 Φωτιά σε πευκοδάσος στην Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντήλι στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, κοντά στα Πολιτικά.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Νεροτριβιά στα Πολιτικά της Εύβοιας και αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός.

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ενεργούν δύο canadair, δύο PZL και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Πάρο

 Στην Πάρο η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6 σε ορεινή περιοχή και συγκεκριμένα στις Ασπριές. Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τρία υδροφόρα οχήματα του Δήμου και στην επιχείρηση αναμένεται να συνδράμει και ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο νησί πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή.

newsit

tvstar

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα