Γνώριζαν για δεκάδες νεκρούς από το βράδυ της Δευτέρας - Δόθηκε εντολή για σάκους

Γνώριζαν για δεκάδες νεκρούς από το βράδυ της Δευτέρας - Δόθηκε εντολή για σάκους

Η πληροφορία πως εδόθη εντολή για αποστολή 40 σάκων για σορούς το βράδυ της Δευτέρας για την πυρκαγιά, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από δύο πηγές.

Από την μία ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, αναφερόμενος στην τραγωδία με τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική, κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι αρχές όχι μόνο γνώριζαν για τους δεκάδες νεκρούς, αλλά ήδη τα μεσάνυχτα το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στείλει 40 σάκους για σορούς στον δήμο Ραφήνας.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 7» ο Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε ότι την ώρα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν είχε γίνει καμία αναφορά σε νεκρούς, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνοδεία αστυνομικών έστειλε στον δήμο Ραφήνας 40 σάκους για την περισυλλογή πτωμάτων. Αυτό, είπε ο κ. Καμμένος αποδεικνύει ότι ήταν ήδη γνωστό πως οι αρχές είχαν ήδη εικόνα για δεκάδες νεκρούς. Μάλιστα, αναφέρεται και σε μια φράση που ειπώθηκε: «Τόσους λίγους σάκους φέρατε;».

Σχολιάζοντας την ίδια ώρα, όλα όσα είπε, μία ημέρα μετά την τραγωδία, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις ευθύνες των πολιτών στο Μάτι και τα αυθαίρετα σπίτια, ακόμη και σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ανέφερε σε αιχμηρό τόνο: «Θεωρώ πολιτική αλητεία αυτό που είπε ο Πάνος Καμμένος».

Από την άλλη πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, είπε «στις 23:20, πριν ξεκινήσει το συντονιστικό όργανο ενημέρωσης, το ΕΚΕΠΥ ξεκίνησε να επικοινωνεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Πριν μπει ο κ. Πολάκης στο συντονιστικό, ήδη το υπ. Υγείας ζητούσε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών».

Για να δείξει, μάλιστα, το επείγον της κατάστασης ο κ. Πουλής διευκρίνισε ότι «το ΕΚΕΠΥ έψαχνε εναγωνίως επειδή το κέντρο επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημέρευε κατόπιν απόφασης του προέδρου του, και γι’ αυτό έστελναν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων «πού είστε; βοηθήστε μας»».

«Αρχικά ζητούσαν 40 και μετά 60 σάκους. Μιλούσαν με τους σεκιούριτι που ήταν στο κτήριο για να συνεννοηθούν. Εάν αυτό δεν το γνώριζε ο κ. Πολάκης μπαίνοντας είναι εξίσου κακό με το να μην γνώριζε για νεκρούς. Το ΕΚΕΠΥ είναι οργανόγραμμα του υπ. Υγείας, είναι το ίδιο το υπ. Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πουλής.

Όπως εξήγησε, τέλος, «σάκους διαθέτει και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο επιχειρήσεων που από το 2004 ήταν υποβοηθητικό κέντρο σε φυσικές καταστροφές».

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα