Μάτι: Σοκάρει η μαρτυρία του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο ντοκουμέντο

Μάτι: Σοκάρει η μαρτυρία του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο ντοκουμέντο

 Μόλις ένα τέταρτο της ώρας χώρισε, όπως λένε οι άνθρωποι που σώθηκαν, όσους βρέθηκαν στο Μάτι από τον θάνατο. Όσοι κατάφεραν να διαφύγουν και να κινηθούν ως την παραλία λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σώθηκαν, οι άλλοι χάθηκαν.

Ο Νίκος Βερυκοκίδης, ο άνθρωπος που κατέγραψε ένα συγκλονιστικό βίντεο με εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία, βρέθηκε στην παραλία επί οκτώ ώρες.

Στις τρεις τα ξημερώματα κατάφεραν να φύγουν οι άνθρωποι από την παραλία.

Όταν έφτασε εκεί, λέει, δεν υπήρχαν δυνάμεις ούτε της αστυνομίας, ούτε της Πυροσβεστικής, ούτε και δυνάμεις του Λιμενικού.

Περίπου 300 άτομα υπέμειναν για ώρες ουσιαστικά αβοήθητα.

Υπήρχαν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, άνθρωποι που είχαν υποστεί εγκαύματα και άνθρωποι ανήμποροι οι οποίοι έφτασαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στην παραλία πριν φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια τους.

Όπως περιγράφει ο κ. Βερυκοκίδης ήταν για τους περισσότερους θέμα τύχης. Όποιος κατάλαβε ότι οι φλόγες πλησιάζουν και κινήθηκε προς την παραλία σώθηκε, όσοι καθυστέρησαν, όσοι προσπάθησαν να κινηθούν προς τη θάλασσα μετά τις έξι και μισή, όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δυστυχώς χάθηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα