Μείνετε σπίτια σας, Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας. Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική

Μείνετε σπίτια σας, Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας. Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. της Κυριακής στο νομό Αττικής. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας! Πολίτες κολυμπούν έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία

Από την κακοκαιρία, που κατά τόπους ήταν έντονη, 16 οδηγοί παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά περισσότερες από 230 κλήσεις για παροχή βοήθειας στην Αττική, ορισμένες εκ των οποίων για κοπές δένδρων, κυρίως στα Δυτικά Προάστια, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και τα βόρεια προάστια. 

Έκλεισαν σταθμοί του Μετρό

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανόρμου» και «Νομισματοκοπείο», λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες και διακοπών ρεύματος αντίστοιχα. 

«Τα μάτια σας 14»

Στο μεταξύ, με επείγον μήνυμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και ζητά από τα ΜΜΕ να μεταδώσουν το μήνυμα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τις μετακινήσεις τους. 

Δείτε τις αναρτήσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η οποία μάλιστα ζητεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναδημοσιεύσουν το μήνυμα για την προστασία των πολιτών!

Σημειώνεται, ότι ήδη από χθες, Σάββατο 28.07.2018, η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Από την κακοκαιρία στην Αττική έχουν δημιουργηθεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στις περιοχές του Καματερού και του Κόκκινου Μύλου.

Κλειστή η Χαμοστέρνας 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έκλεισε η Χαμοστέρνας, αλλά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έξω από το Νοσοκομείο Σωτηρία. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα