Νέα διακοπή της συζήτησης για την έκδοση του Λίπους

Νέα διακοπή στη συζήτησης του αιτήματος των γαλλικών αρχών για την έκδοση του Γεωργιανού που φέρεται ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας, γνωστό με το ψευδώνυμο «το Λίπος», αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο 57χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε και πάλι σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, μέσω των συνηγόρων του ζήτησε δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ενώ παράλληλα προέβαλε ανθρωπιστικούς αλλά και δικονομικούς λόγους.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου  αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα αναβολής και ξεκίνησε την διαδικασία. Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε υποβάλλοντας δικονομικές ενστάσεις, μεταξύ αυτών της μη νόμιμης κλήτευσης του εκζητουμένου, με αποτέλεσμα λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο να διακόψει για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα