Κατάθεση γενετιστή για το ορφανό DNA στα ρούχα της Ζέμπερη

Κατάθεση γενετιστή για το ορφανό DNA στα ρούχα της Ζέμπερη

 Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει η κατάθεση ενός μάρτυρα «κλειδί» στη δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη τον περασμένο Οκτώβριο στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, καθώς  ενδέχεται να αποκαλύψει σε ποιον ανήκει το δεύτερο «ορφανό» DNA, το οποίο βρέθηκε στα ρούχα της αδικοχαμένης εφοριακού!

Ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κλητευθεί για να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη που έχει αρχίσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, είναι το πρόσωπο που θα φωτίσει τα θολά σημεία του εγκλήματος, σύμφωνα με την υπεράσπιση του καθ΄ ομολογίαν δράστη Εμμανουήλ Εσσατζανιάν - Σοροπίδη.

Συνθήκες θανάτου

Ο πραγματογνώμονας σε θέματα βιολογικού υλικού και ανάλυσης DNA, ο οποίος διορίστηκε από τη μητέρα και την αδελφή της 32χρονης για να εξακριβώσει τις συνθήκες θανάτου της, είχε εντοπίσει εκτός από το γενετικό υλικό του κατηγορουμένου και δεύτερο ίχνος DNA, που φέρεται ότι ανήκει σε άνδρα, στα νύχια και την εσωτερική τσέπη του μπουφάν του θύματος.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος, αν και είχε ομολογήσει αρχικά το έγκλημα, στη συνέχεια είχε ανακαλέσει θέτοντας στο στόχαστρο νέους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Η υπεράσπισή του θεωρεί πολύ σημαντική την κατάθεση του γενετιστή, καθώς ελπίζει να καταδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την άτυχη εφοριακό, αλλά άλλος. Υπέρ της εκδοχής των ασύλληπτων συνεργών τάσσεται και ο πατέρας της άτυχης Δώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα