Σοβαρά προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής  σε όλη την Ελλάδα, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία.

Από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τα βόρεια και δυτικά της Αττικής, τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στο Μενίδι, απ’ όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Την ίδια ώρα πλημμύρισαν και τα νότια προάστια, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για εγκλωβισμούς οδηγών στη Γλυφάδα, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβει.

Λόγω της βροχόπτωσης σε πολλούς δρόμους πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά. 

Και η Κόρινθος επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου να γίνεται υπό βροχή. Χαρακτηριστικό video από drone που κατέγραψε το μπουρίνι στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.

Πλημμύρες και χαλάζι στα Φάρσαλα

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή Βαμβακού, και στο χωριό Ρεματιά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Από την βροχή πλημμύρισαν σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε για να απεγκλωβίσει έξι άτομα λόγω της εισροής υδάτων στα σπίτια τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων 'Αρης Καραχάλιος τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν ώστε να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Σημειώνεται πως η περιοχή «χτυπήθηκε» και από χαλάζι το οποίο και προκάλεσε έντονα προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές.

Τρίκαλα: Ζημιές στις καλλιέργειες

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από νωρίς το μεσημέρι τόσο στη πόλη, όσο και σε όλο τον νομό Τρικάλων.

Κύριο χαρακτηριστικό τους οι ισχυρές καταιγίδες και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από απόψε.

Ένα πρωτοφανές κύμα ισχυρών ανέμων, συνοδευόμενο από χαλάζι, σάρωσε τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα.

Oπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η καταστροφή που προκάλεσε σε καλλιέργειες ήταν ολική. Οι αγρότες βγήκαν στα χωράφια τους με την εξασθένιση των φαινομένων και διαπίστωσαν με πόνο ψυχής ότι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν χαμένοι. Ζητούν και αναμένουν την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποχρεώσεις που τρέχουν.

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη Φθιώτιδα, με την βροχόπτωση να είναι πιο έντονη κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές δυτικά και βόρεια του νομού, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού στο ύψος της Καμηλόβρυσης χώματα και πέτρες έπεσαν μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς παρά τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές.

Το μπουρίνι πέρασε και από τις ακτές της Ανατολικής Φθιώτιδας και της Λοκρίδας, κάνοντας άνω κάτω τις παραλίες και τα καταστήματα που ήταν γεμάτα κόσμο.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να μην επιχειρήσουν να διαβούν με το αυτοκίνητό τους από την περιοχή του Ξηριά στη Ροδίτσα καθώς τα νερά που κατεβάζει ο χείμαρρος από το Δομοκό είναι πάρα πολλά και έχει καταστεί απροσπέλαστος.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ο Ξηριάς στη Ροδίτσα έχει φουσκώσει και έχει κατεβάσει πολύ νερό.

Υπερχείλισε χείμαρρος στην Καστοριά

Στην Καστοριά υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν δύο χωριά και συγκεκριμένα οι κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

με πληροφορίες από cnn και απεμπε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα