Δώρα, μην ξαναπάς στο νεκροταφείο - Ποιος και γιατί είχε στείλει το μήνυμα στην εφοριακό

Δώρα, μην ξαναπάς στο νεκροταφείο - Ποιος και γιατί είχε στείλει  το μήνυμα στην εφοριακό

Μέσα σε καταιγισμό ύβρεων, απειλών και διαδοχικών προσπαθειών να λιντσαριστεί, οδηγήθηκε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 59χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, που δικάζεται για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων ξετύλιξαν στο ακροατήριο το μένος και την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του, αλλά και το θλιβερό παρασκήνιο που πλαισίωνε τη ζωή της άτυχης κοπέλας.

Εννέα μήνες μετά το στυγερό έγκλημα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου η Δώρα άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας δεχθεί 14 μαχαιριές, οι συγγενείς της βρέθηκαν για ακόμα μία φορά τετ α τετ με τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο και η οργή τους έγινε η σπίθα που απείλησε αρκετές φορές την ομαλή Με κόπο ι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκρατήσουν τον πατέρα της Δώραςδιεξαγωγή της δίκης. Ο 59χρονος, που αρνήθηκε μέσω του συνηγόρου του την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά παραδέχτηκε τη ληστεία, την οπλοφορία και την οπλοχρησία, παρέμεινε αμίλητος και σκυφτός σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Μάλιστα, έπεσε στο δάπεδο για να προστατευτεί όταν, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, επιχείρησαν να του επιτεθούν ο αδελφός, ο πατέρας και η αδελφή του θύματος. Στις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν έβαλαν τέλος η ισχυρή αστυνομική δύναμη, που είχε παραταχθεί δίπλα στον κατηγορούμενο, και η πρόεδρος του δικαστηρίου, που απέβαλε από την αίθουσα τους συγγενείς.

«Τέρας! Καμιά δίκη για σένα. Θα πεθάνεις... Τι τον φυλάττε;» φώναζε η αδελφή της άτυχης Δώρας, ενώ και άλλα φιλικά και συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα ξέσπασαν σε κατάρες. «Πήρε το παιδί μας! Πήρε τον άγγελό μας! Αλήτη, φονιά!» ούρλιαζαν στον κατηγορούμενο.

«Θέλω να ξέρω την αλήθεια - γιατί αυτός ο αλήτης παρακολουθούσε το παιδί μου. Γιατί τη σκότωσε με τόσο μίσος... Ακόμη και άλλοι να εμπλέκονται, θέλω να το μάθω. Αυτός να ζει και η κόρη μου να είναι στο χώμα...» είπε στην κατάθεσή της η μητέρα της 32χρονης, ενώ υπήρξε «καταπέλτης» μιλώντας για τον πρώην σύζυγό της και πατέρα της Δώρας.

«Την είχε αναγκάσει να πάρει δάνεια για να πληρώσει τα χρέη του από τον τζόγο. Ενα δάνειο που θυμάμαι ήταν 130.000 ευρώ!» είπε και εξήγησε περιγράφοντας το βαρύ «φoρτίο» που κουβαλούσε στους ώμους της η νεαρή εφοριακός: «Ο πατέρας της την απειλούσε ότι, αν δεν τον βοηθούσε, τα αδέλφια της θα κατέληγαν σε ίδρυμα»! Νωρίτερα, ο πρώην σύζυγός της είχε υποστηρίξει ότι, αν ο ίδιος έμενε στο σπίτι, η κόρη του δεν θα είχε πάθει τίποτα, ενώ χαρακτήρισε τον Σοροπίδη «καθαρόαιμο και παμπόνηρο δολοφόνο, ο οποίος ήξερε ακριβώς πού χτύπαγε».

Στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε η αδικοχαμένη Δώρα αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της 32χρονης.

«Η πολλαπλότητα των κακώσεων δείχνει μένος...» ανέφερε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του αδελφού της Δώρας, ο οποίος ανέφερε στην κατάθεσή του πως, τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η 32χρονη είχε λάβει ένα μήνυμα στο κινητό της από άγνωστο αριθμό, στο οποίο της έγραφαν «να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο»! Την ύπαρξη του συγκεκριμένου μηνύματος επιβεβαίωσε καταθέτοντας και η αδελφή της. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα