Πανελλαδικές 2018: Μάνα και κόρη στο Βόλο έδωσαν μαζί εξετάσεις και πέρασαν!

Μια εντυπωσιακή ιστορία συνέβη στο Βόλο, όταν μητέρα και κόρη αποφάσισαν να δώσουν μαζί Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για την 50χρονή Μαρία Μαστρογιάννη, εργαζόμενη στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και την κόρη της τελειόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Βόλου Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου που ανέβηκαν χέρι- χέρι τον «Γολγοθά» των Πανελληνίων εξετάσεων στηρίζοντας και δίνοντας κουράγιο η μία στην άλλη.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρήκε και τις δύο ιδιαίτερα ικανοποιημένες.

Η Δέσποινα Σταθοπούλου πέταξε στα ύψη του βαθμολογικού πίνακα και ήταν μία από τις πρώτες του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Ως υποψήφια της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στα αρχαία και την έκθεση και να συγκεντρώσει 17.771 μόρια, βάζοντας στόχο την σχολή ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της, Μαρία Μαστρογιάννη, τα πήγε εξίσου καλά συγκεντρώνοντας 14.153 μόρια και στοχεύοντας στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θυσίασε πολλά από την προσωπική της ζωή και τις υποχρεώσεις της για να μπορέσει να μελετήσει και να κάνει την προσπάθειά της.

Αν μαμά και κόρη πέτυχαν τον στόχο τους θα το διαπιστώσουν τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, που περιμένουν εναγωνίως, κρατώντας σφικτά η μία το χέρι της άλλης.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Διαβάζαμε μαζί, μαζί γνωρίσαμε τα όριά μας, μαζί κάναμε θυσίες και δίναμε κουράγιο η μία στην άλλη. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο, πες ένα απωθημένο. Για προσωπικούς λόγους δεν έδωσα πανελλαδικές και αποφάσισα να το κάνω τώρα. Τώρα ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξω έναν νέο κύκλο, αυτόν της πραγματοποίησης ονείρων», αναφέρει η Μαρία Μαστρογιάννη, η οποία γιόρτασε τα 50ά γενέθλια στις 10 Ιουνίου, ενώ διάβαζε για να δώσει εξετάσεις την επομένη στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Μαζί με την κόρη της βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα εξέτασης και μάλιστα κάθονταν σε αντικριστά θρανία. Με τα μάτια ευχήθηκε η μία στην άλλη καλή επιτυχία και η παρουσία της μαμάς κοντά στην κόρη έδινε κουράγιο και στις δύο.

«Είναι πολύ υπερήφανη για τη μαμά μου», ανέφερε η Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου που είχε στήριγμα τη μητέρα της σε όλη τη δύσκολη και ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Διαβάζαμε μαζί και έπαιρνα κουράγιο. Όταν την έβλεπα να προσπαθεί προσπαθούσε κι εγώ περισσότερο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, με δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές», λέει η Δέσποινα Σταθοπούλου.

 taxydromos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ