Πως μια ληστεία στου Ζωγράφου συνδέεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Πως μια ληστεία στου Ζωγράφου συνδέεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νέα τροπή παίρνει η ληστεία που έγινε το πρωί της Τετάρτης σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου. Η ληστεία συνδέεται με την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειερόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου 2017.

Οι δύο υποθέσεις συνδέονται καθώς μετά την ληστεία στο  κοσμηματοπωλείο ένας από τους δύο δράστες άφησε ένα σημείωμα γραμμένο με μπλε στυλό και υπογεγραμμένο με κόκκινο από τον «φτερωτό Μαραντόνα». Στο σημείωμα ο δράστης ομολογούσε πως είναι ο δεύτερος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο γνωστός δικηγόρος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στα Εξάρχεια.

Ο δράστης τόνιζε χαρακτηριστικά πως δεν έχει κάνει καμία δολοφονία, παρά μόνο ληστείες. Επιπλέον, ανέφερε πως στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου πήγαν με εντολή να τον εκφοβίσουν και πως αν γνώριζε ότι ο συνεργός του (σ.σ. έχει συληφθεί) θα τον σκότωνε, ο ίδιος δεν θα πάταγε ποτέ το πόδι του εκεί μέσα.

Οι αστυνομικοί που παρέλαβαν το σημείωμα εκτιμούν ότι ίσως ο δράστης προσπαθεί να… λειάνει το έδαφος για ενδεχόμενη μελλοντική παράδοσή του στις αρχές.
Το χρονικό της ληστείας

Τρεις ένοπλοι άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό Ξηρογιάννη, στου Ζωγράφου.

Οι δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κατάστημα, αδειάζοντας βιτρίνες και προθήκες (κοσμήματα, ρολόγια) και εξαφανίστηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Κατά πληροφορίες στη ληστεία συμμετείχαν άλλα δύο άτομα, ως τσιλιαδόροι. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα