Βρέθηκε στην Αμερική ο 16χρονος Αλέξανδρος που είχε εξαφανιστεί στην Αθήνα

Βρέθηκε στην Αμερική ο 16χρονος Αλέξανδρος που είχε εξαφανιστεί στην Αθήνα

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 16χρονου Αλέξανδρου Λ., τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είχε εκδώσει Missing Alert, ο Αλέξανδρος Λ. εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/06/2018) στην Αμερική και είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα φορά εγείρονται ερωτήματα για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στη HuffPost Greece, δηλώνει συγκλονισμένος από το γεγονός ότι ένα παιδί μόνο του, ασυνόδευτο, μπόρεσε να περάσει τόσες χώρες, χωρίς να έχει έγκριση από τους γονείς του και οι αρχές να το επιτρέψουν. 

Το ανησυχητικό είναι, όπως μας λέει, ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά. «Το έχουμε δει πολλές φορές. Πριν από λίγο καιρό ένα εξαφανισμένο κορίτσι βρέθηκε στο Πακιστάν με κάποιον που εμφανιζόταν ως βιολογικός της πατέρας. Ένα άλλο παιδί βρέθηκε στην Αλβανία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα το πως μπορεί να περάσει από τις αρχές ένα παιδί που ταξιδεύει ασυνόδευτο», είπε στη HuffPost Greece.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» διαβεβαιώνει πάντως ότι θα βρίσκεται κοντά στον Αλέξανδρο και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα