Το οικολογικό καλαμάκι κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Μύκονο

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει «ανάψει» η κουβέντα σχετικά με τη χρήση των πλαστικών. Η συζήτηση έφτασε στο πλαστικό καλαμάκι και από εκεί στο πως θα πίνουν οι Έλληνες τον φραπέ τους. Ένα ζήτημα… εξαιρετικά σοβαρό που βέβαια έχει τη λύση του, αρκεί να υπάρχει θέληση. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως είχαν στη Μύκονο!

Στο διάσημο νησί των Κυκλάδων λοιπόν, η τελευταία ημέρα της σχολικής περιόδου ήταν ημέρα γιορτής, χαράς αλλά και οικολογικής συνείδησης. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων (Άνω Μεράς, Χώρας, Πετεινάρου) παρέλαβαν τα απολυτήρια τους και μαζί με αυτά, μια μεγάλη έκπληξη.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου κ. Φραγκίσκου Λάβαρη και την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, μοιράστηκαν ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων σε 1000 μαθητές, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος All For Blue.

Πρόκειται για ανοξείδωτο, οικολογικό, πολλαπλών χρήσεων καλαμάκι, το οποίο πλένεται και είναι και εγκεκριμένο με διεθνή πιστοποίηση! Που σημαίνει πως, πας να πιείς τον καφέ σου, έχεις μαζί σου το καλαμάκι σου και μόλις τελειώσεις, το πλένεις, το ξαναβάζεις στην τσέπη και φεύγεις σαν κύριος. Και οικολόγος!

flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα