Η γιορτή κατά της διαφορετικότητας και των διακρίσεων #athenspride2018

Η γιορτή κατά της διαφορετικότητας και των διακρίσεων #athenspride2018

Σε εξελιξη βρισκεται το 14ο Athens Pride 2018, η παρέλαση Υπερηφάνιας, διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος, όπου στη συνέχεια θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με γνωστούς καλλιτέχνες και Drag Acts. Το πάρτι στην πλατεία Συντάγματος έχει ξεκινήσει...

Αποδεχόμενη το αίτημα του «Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας», η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης, θέλοντας να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στιγμιοτυπο από το Athens Pride 2018



«Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Παρούσα! Η θηλυκότητα είναι το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018

Με απόφαση επίσης της Περιφέρειας Αττικής, που στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού Athens Pride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση.

Στη σκηνή του Athens Pride ανεβαίνουν η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα Drag Act αλλά και οι Rainbow Dancers που αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τις μαγευτικές τους χορογραφίες.

Στη σκηνή του Athens Pride θα ανέβουν φέτος η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής αλλά και η Άννα Γούλα θα δηλώσουν ανεβάζοντας τη διάθεση στα ύψη.

Η ανακοίνωση του Athens Pride

Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.

Δειτε το τηλεοπτικό σποτ της φετινης Αthens Pride

Δειτε ζωντανή εικόνα απο το Σύνταγμα εδω και εδω

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα