Βασίλης Μελενικλής: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον 37χρονο που έθαψαν οι φίλοι του

Βασίλης Μελενικλής: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον 37χρονο που έθαψαν οι φίλοι του

Ο Βασίλης Μελενικλής 37 χρόνων που χάθηκε την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου από την Προσοτσάνη Δράμας,  βρέθηκε θαμμένος στην αυλή σπιτιού φίλων του, στην Αλιστράτη Σερρών! Αυτή η αυλή ήταν ο τάφος του Βασίλη για δυο μήνες.

Οι φίλοι του υποστήριζαν ότι είχε έλθει την μοιραία μέρα από το σπίτι τους ο Βασίλης αλλά δεν γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Μετά από έρευνες και καταθέσεις, η αστυνομία πριν από λίγες μέρες… εντόπισε την σορό του άτυχου 37χρονου που ήταν θαμμένη στην αυλή.

 Η εξαφάνιση, η ληστεία, η πιθανή δολοφονία και η απάνθρωπη ταφή…

Αυτά είναι τα στοιχεία μιας απίστευτης ιστορίας που ερεύνησε η Αγγελική Νικολούλη με πρωταγωνιστή έναν νέο άνδρα.

Ο Βασίλης Μελενικλής 37 χρόνων που χάθηκε την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου από την Προσοτσάνη Δράμας,  βρέθηκε θαμμένος στην αυλή  σπιτιού «φίλων» του που η εκπομπή εντόπισε. Στην ίδια αυλή στην Αλιστράτη Σερρών που ήταν για δυο μήνες ο τάφος του Βασίλη,  ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» που τον αιφνιδίασε και έπεσε σε αντιφάσεις…

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές… Η επίμονη δημοσιογραφική έρευνα στην περιοχή, φαίνεται ότι ενεργοποίησε τις Αρχές που την επόμενη μέρα κινητοποιήθηκαν και βρήκαν το πτώμα.

Τα δύο αδέλφια, οι «φίλοι» του Βασίλη είπαν  στους αστυνομικούς πως ο άτυχος νέος πέθανε από υπερβολική δόση ουσιών, του αφαίρεσαν τα χρήματα που γνώριζαν ότι είχε και τον έθαψαν σε ρηχό λάκκο στην αυλή του σπιτιού τους, συνεχίζοντας την καθημερινότητα τους!

Μία μέρα μετά οι δύο τους αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούμενοι μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών! Η έρευνα και οι ανακρίσεις για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη, αλλά και για την ταφή του, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα σχηματιστεί νέα δικογραφία που θα ακολουθήσει τον δρόμο της τακτικής διαδικασίας!

Κενά στην ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα. Στο δεξί του χέρι βρέθηκε μία λεπτή σύριγγα, που  έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας,  τόνισε στο «Τούνελ»:

«Η περίπτωση αυτή είναι ο ορισμός όσων υποθέσεων απαιτούν τον διορισμό πραγματογνώμονα από την οικογένεια. Υπάρχουν επιστημονικά κενά και πρέπει να κριθούν όλα τα δεδομένα για να καταλήξουμε αν ήταν ατύχημα ή έγκλημα. Απαιτείται προσοχή, στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν από παθολογοανατόμους και συνεργασία ιατροδικαστών».

Θα ορίσουμε πραγματογνώμονα για την αλήθεια

Σοκαριστικά ήταν τα όσα αποκάλυψε στο «Τούνελ» η μητέρα του θύματος Τασούλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή από την Γερμανία όπου ζει.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι Αρχές άφησαν ελεύθερα αυτά τα άτομα. Αν είναι έτσι, να πάρει ο κάθε πολίτης ένα όπλο και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του. Έχω αμφιβολίες αν το παιδί μου πέθανε με τον τρόπο που ισχυρίζονται και γι αυτό θα ορίσω πραγματογνώμονα».

Η ίδια ανέφερε πως δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της μετά από τρεις εβδομάδες, γιατί οι αστυνομικοί της έλεγαν να μην ανησυχεί και πως ο Βασίλης θα βρεθεί.  Με τον ίδιο τρόπο την απέτρεψαν να απευθυνθεί στο Silver Alert, κάτι που έγινε με καθυστέρηση.  Η μητέρα του άτυχου Βασίλη ανέφερε πως ενώ οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία πως πριν χαθεί μίλησε με συγκεκριμένο άτομο και πήγε στην Αλιστράτη, δεν προχώρησαν τις έρευνες.

«Μου είπαν ότι δεν μπορούν να ανακρίνουν το άτομο αυτό γιατί έχει προβλήματα υγείας. Μετά από επίμονα δικά μου τηλεφωνήματα πήγαν στο σπίτι που εντόπισε η εκπομπή, αλλά δεν βρήκαν τίποτα».

Χαρακτηριστική ήταν η συμπεριφορά αστυνομικού όταν σε ένα από τα τηλεφωνήματα της μητέρας, απάντησε:

«Εσείς κάθεστε στον καναπέ σας στη Γερμανία και κατεβάζετε ιδέες για το πώς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας;». Μετά της έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.

Συγγενής του Βασίλη βαθιά αγανακτισμένη και προβληματισμένη, μίλησε στην εκπομπή.

«Θα ήθελα να χειροκροτήσω την εντιμότητα σας κ. Νικολούλη. Όταν με ενημερώσατε πως η Αστυνομία πήγε στο συγκεκριμένο σπίτι να ξεθάψει τον Βασίλη μας, μου είπατε να πάω στο τμήμα και να το επιβεβαιώσω. Όταν έφτασα στο αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης με είδαν και μου είπαν: «Πάλι ήρθατε να ρωτήσετε για την εξαφάνιση;». Όταν τους εξήγησα, όχι μόνο δεν ήξεραν τίποτα, όχι μόνο δεν κάλεσαν οι ίδιοι τους συναδέλφους τους να δουν τι συνέβη, αλλά μου είπαν να πάρουμε εμείς. Εμείς που ψάχναμε αν ο νεκρός ήταν το παιδί μας…», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καλύπτουν τους δράστες;»

Μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ήρθε σε επαφή με το «Τούνελ» και μίλησε με την Αγγελική Νικολούλη.

Ανέφερε πως ένα από τα δυο αδέλφια που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βασίλη, αμέσως μετά την εξαφάνιση είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι που μετά υποχώρησε.

«Αναρωτιέμαι αν υπήρξε συμπλοκή. Πως προκλήθηκε το χτύπημα; Οι άνθρωποι αυτοί έχουν παρελθόν… Τους καλύπτουν; Έχουν κάποια σύνδεση;» είπε στο «Τούνελ».

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι στην Αλιστράτη άκουγαν μουδιασμένοι τις σοκαριστικές εξελίξεις. Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή κάποιοι ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Αντιληφθήκαμε πως κάτι σοβαρό συνέβη όταν είδαμε το τηλεοπτικό συνεργείο της Νικολούλη. Μετά ήρθε κι η Αστυνομία. Ο κόσμος ταράχτηκε, αλλά φοβάται… Εδώ επικρατεί ο νόμος της σιωπής…».

Την ώρα που ξέθαβαν τον Βασίλη…

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι των φίλων του Βασίλη για να ξεθάψουν το άψυχο σώμα του, η ρεπόρτερ της εκπομπής επικοινώνησε με την μητέρα τους.

Απάντησε στο τηλέφωνο διστακτικά.

«Είναι εδώ οι αστυνομικοί, δεν μπορώ να μιλήσω… Το βρήκαν το παιδί…» ψέλλισε.

Τότε ένας αστυνομικός τη ρώτησε με ποιον μιλάει. Του είπε με το «Τούνελ»  και το  τηλέφωνο έκλεισε απότομα.

Αλιστράτη Σερρών: Καρέ-καρέ η αποκάλυψη που σοκάρει…

Μόλις έγινε γνωστό στα τοπικά μέσα πως η Αστυνομία πήγε αιφνιδιαστικά σε σπίτι στην Αλιστράτη για να ξεθάψει το πτώμα ενός αγνοούμενου, σήμανε συναγερμός.  Συνεργείο από το «Δίκτυο Τηλεόραση Σερρών» έσπευσε στο σημείο να καλύψει το ρεπορτάζ. Τα πλάνα που τράβηξαν σόκαραν.

Στην αυλή του σπιτιού που δύο μέρες πριν εντόπισε η ερευνητική ομάδα της εκπομπής, βρίσκονταν αστυνομικοί που με δυνατή βροχή και χαλάζι, είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της εκταφής του άτυχου Βασίλη.  Έσκαψαν σε ένα σημείο στην πίσω πλευρά της αυλής δίπλα στην αποθήκη και σε λίγη ώρα ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.

«Στην αρχή είδαμε κινητικότητα κι έκλεισαν απότομα τον δρόμο… Είχαμε ακούσει πως έψαχναν κάποιον από την Προσοτσάνη και ότι ήρθε εδώ ρεπόρτερ από την Νικολούλη…» ανέφερε κάτοικος.

Γείτονας από το διπλανό σπίτι τόνισε πως έβλεπε συχνά τον Βασίλη να επισκέπτεται τους ενοίκους του συγκεκριμένου σπιτιού και να φεύγει μόνος με ταξί.

«Το έβλεπα το παιδί ήταν χαμηλών τόνων. Οι γείτονες και φίλοι του είχαν χάσει τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία και η μάνα τους τα μεγάλωσε μόνη της. Μπλέξανε όμως…» τόνισε.

Στον τόπο έφτασε και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής που δήλωσε:

«Βρέθηκε ένα πτώμα και ο κόσμος είναι ανάστατος . Ζητάμε από την Πολιτεία να δημιουργηθεί στην περιοχή μας ένα αστυνομικό τμήμα γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας».

«Κατάλαβα απ’ το τηλεφώνημα ότι  τον περίμεναν…»

Ο οδηγός που μετέφερε τον Βασίλη από το χωριό του στην Αλιστράτη, μίλησε στο «Τούνελ» μέσα από το ταξί του κάνοντας την ίδια διαδρομή.

Όπως είπε, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των είκοσι περίπου χιλιομέτρων  δεν  κουβέντιασαν μεταξύ τους. Ο Βασίλης μιλούσε στο τηλέφωνο και από τα συμφραζόμενα του κατάλαβε πως συνεννοούνταν με κάποιον για να συναντηθούν στην Αλιστράτη.

«Σίγουρα μιλούσε με άνδρα στον οποίο έλεγε πως ήταν καθ’ οδόν και πως σε λίγη ώρα θα έφτανε στον προορισμό του. Ο ίδιος  όσο μιλούσε στο τηλέφωνο, δεν αναφέρθηκε σε χρήματα. Εγώ ήξερα πως είχε λεφτά επάνω του, γιατί μου το είπε η γειτόνισσα του που με κάλεσε να τον μεταφέρω. Όταν με πλήρωσε είδα πως κρατούσε ένα μεγάλο ποσό. Φτάσαμε στην Αλιστράτη περάσαμε από ένα κεντρικό σημείο και μου ζήτησε να σταματήσω σε μια διασταύρωση. Με πλήρωσε, του έδωσα τα ρέστα και έφυγα», ανέφερε ο οδηγός ταξί.

Το «Τούνελ» βρίσκει το σπίτι και τους υπόπτους…

Η ρεπόρτερ στην Αιστράτη έψαξε κυριολεκτικά πόρτα- πόρτα για να βρει την άκρη του νήματος στην μυστηριώδη εξαφάνιση του Βασίλη.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο  για μια ομάδα με παραβατική συμπεριφορά  γνωστή στην περιοχή για τη δράση της, για την οποία έχει ενημερωθεί  και η τοπική αστυνομία.

Ιδιοκτήτης καφετέριας, μιλώντας  στην κάμερα της εκπομπής, ανέφερε πως έβλεπε συχνά τον Βασίλη να έρχεται μόνος του στην Αλιστράτη με ταξί.

Εκείνη την ημέρα τον είδαν να κατεβαίνει από  το ταξί και στη συνέχεια να κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη γειτονιά όπου μένουν κάποιοι γνωστοί του. Κανείς όμως δεν τον είδε να επιστρέφει από εκεί.

Το «Τούνελ» ψάχνοντας με επιμονή βρήκε το σπίτι των «φίλων» και τους αιφνιδίασε. Η μητέρα των δύο νέων ανέφερε πως ο αγνοούμενος έκανε παρέα με τους  γιους  της και συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι τους.

Όπως είπε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης εμφανίστηκε στην πόρτα τους μεθυσμένος.

«Χτυπούσε την πόρτα αλλά τα παιδιά μου του είπαν να φύγει. Με τι μέσο έφυγε και πως, δεν ξέρω…» τόνισε.

Η ρεπόρτερ επέμεινε και σε λίγη ώρα μίλησε στην κάμερα και ο γιος της που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό.

Στην αρχή ισχυρίστηκε πως δεν τον γνώριζε καλά και πως τον είχε συναντήσει λίγες φορές.

«Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν 3 Απριλίου, πάντως ήρθε και χτύπαγε τις πόρτες δυνατά, φώναζε, τέτοια πράγματα… Δεν τον δέχτηκα, του είπα να φύγει και κατέβηκε προς τα κάτω. Δεν γνώριζα ούτε ότι θα χειρουργηθεί, ούτε ότι είχε χρήματα πάνω του», υποστήριξε.

Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου  άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του και προσπάθησε να την αποπροσανατολίσει λέγοντας της πως είχε δει για τελευταία φορά τον Βασίλη μαζί με έναν Ρωσοπόντιο και πως είχε καταθέσει γι αυτό στην Αστυνομία. 

Όταν η ρεπόρτερ του είπε πως σύμφωνα με τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε ο Βασίλης έφτασε στην Αλιστράτη μόνος του, εκείνος έπεσε σε αντιφάσεις.  Προσπαθούσε να την πείσει πως ο άτυχος νέος είχε πάει να τον βρει  λίγες μέρες πριν.  Στην συνέχεια ισχυρίστηκε πως την επίμαχη μέρα τον έδιωξε και έφυγε μόνος του προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ εκείνος με τον αδελφό του παρέμειναν στο σπίτι τους.

Από εκεί που μιλούσαν η κάμερα κατέγραψε το σημείο που είχαν θάψει τον άτυχο νέο.

Απ΄την τραγωδία της οικογένειας στην εξαφάνιση και στην ταφή…

Η μοίρα  έδειξε από νωρίς το σκληρό της πρόσωπο στην οικογένεια του Βασίλη που τα τελευταία χρόνια έμενε μαζί με την γιαγιά του στο χωριό Προσοτσάνη.

Η γερόντισσα με τα κάτασπρα μαλλιά υποδέχτηκε στο φτωχικό της την ρεπόρτερ του «Τούνελ» και μίλησε συγκινημένη στην κάμερα της εκπομπής.

Στο δωμάτιο του αγνοούμενου εγγονού της, τα πράγματα του είναι στη θέση τους και το κρεβάτι του στρωμένο.

«Εδώ γεννήθηκε ο Βασίλης… Ήταν λεχώνα εννιά ημερών η μητέρα του, όταν έγινε το ατύχημα με το αυτοκίνητο. Σκοτώθηκε ο γιος μου και ο αδελφός της. Αναγκάστηκε τότε να πάει στη Γερμανία στους γονείς της που έμεναν εκεί. Πήρε τον Βασίλη μωρό και φύγανε…» τόνισε συγκινημένη η γερόντισσα.

Ο Βασίλης μεγάλωσε στη Γερμανία αλλά ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, μέχρι το 2010 που επέστρεψε για να πάει φαντάρος . Στην αρχή έμενε με την θεία του στην Καβάλα. Στην συνέχεια μετά από ερωτική απογοήτευση ζήτησε από την γιαγιά του να μείνει μαζί της, όπως κι έγινε.  Καθημερινά μιλούσε με την μητέρα του τηλεφωνικά , η οποία στην πορεία ξαναπαντρεύτηκε , απέκτησε κι άλλο παιδί και αργότερα κι εγγόνι.

«Τελευταία είχε αρρωστήσει…  Και το χέρι του τώρα που χάθηκε, είναι σπασμένο και θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να χειρουργηθεί.  Για το λόγο αυτό, μου ζήτησε δύο χιλιάδες ευρώ», είπε η γιαγιά του στο «Τούνελ».

«Είχα μαζέψει κάποια χρήματα για την κηδεία μου και του τα έδωσα», κατέληξε κλαίγοντας η γερόντισσα.

«Πήγαινε στο νοσοκομείο να χειρουργηθεί και τον χάσαμε…»

Ο γιατρός είχε πει στον  Βασίλη πως θα του έκανε την επέμβαση την Μεγάλη Τετάρτη.

«Έφυγε την προηγούμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, θα έμενε εκεί το βράδυ και την επομένη θα έμπαινε στο χειρουργείο. Όταν όμως πήραμε τον γιατρό, μας είπε πως ο Βασίλης δεν φάνηκε… Από τη γειτονιά έμαθα πως πήρε ταξί και πήγε στην Αλιστράτη…» ανέφερε η γιαγιά του.

Το «Τούνελ»  εντόπισε τη γειτόνισσα που κάλεσε για λογαριασμό του το ταξί, τη μοιραία μέρα που χάθηκε.

Πέρασε από το σπίτι της με μια μπύρα στο χέρι και ήταν ζαλισμένος. Κάθισε για λίγο και στη συνέχεια της ζήτησε να φωνάξει ένα ταξί για να πάει στη Μικρόπολη Δράμας.

«Ο Βασίλης δεν αισθανόταν καλά και πήγα να πω στον οδηγό ταξί να έρθει να τον πάρει. Τον βοήθησα να σηκωθεί και τον οδήγησα μέχρι το αυτοκίνητο. Από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… Μακάρι να βρεθεί, ήταν καλό παιδί…» είπε στο «Τούνελ».

Η είδηση της εξαφάνισης του Βασίλη αναστάτωσε τους κατοίκους του χωριού, που θέλησαν να βοηθήσουν την οικογένεια.  Ένας από αυτούς, ιδιοκτήτης ταξί,  μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ»:

«Η γιαγιά του ρωτούσε παντού αν τον είχε δει κανείς. Ήρθε και η μητέρα του από το εξωτερικό, ψάξαμε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  Κανείς δεν τον είδε, δεν είχαμε καμία μαρτυρία. Προσωπικά πιστεύω πως το «έφαγαν» το παιδί… Υπάρχουν πολλές φήμες ότι υπάρχει μια σπείρα εκεί που πήγε. Αυτά τα ξέρει η Αστυνομία… Αυτό που εμείς σίγουρα γνωρίζουμε, είναι πως δεν έφυγε με ταξί από την Αλιστράτη. Κανένας συνάδελφος δεν τον πήρε από εκεί».

Η ηλικιωμένη γιαγιά του μόλις έμαθε πως ο Βασίλης έφτασε με ταξί στην Αλιστράτη, πήγε ανήσυχη στην αστυνομία. Παρακάλεσε τους αστυνομικούς να πάνε να τον ψάξουν.

«Τους είπα πως έχει πάνω του χρήματα και πως μπορεί να είχε πιει και να ήταν ζαλισμένος. Εκείνοι με καθησύχασαν. Την άλλη μέρα ξαναπήγα  και τότε μου είπαν πως το ποτάμι που υπάρχει στα μέρη μας,  χωρίζει τη Δράμα με τις Σέρρες και δεν είναι περιοχή αρμοδιότητας τους. Τους είπα να ειδοποιήσουν και στην άλλη πλευρά, αλλά τίποτα…».

«Προσεύχομαι κάθε μέρα να βρεθεί…»

«Ήθελα να πάω μαζί του, αλλά δεν μ’ άφηνε… Του ‘λεγα πως δεν μπορεί να είναι μόνος του για την εγχείριση, πως χρειαζόταν κάποιον δίπλα του . « Όχι», έλεγε ο Βασίλης. «Κουτσαίνεις…» και γω του απαντούσα, για αυτό το λόγο παίρνω φάρμακα, για να στέκω στα πόδια μου…» είπε κλαίγοντας η γιαγιά του στο «Τούνελ».

Η ίδια προσπαθούσε να τον καλέσει στο τηλέφωνο αλλά ήταν απενεργοποιημένο.  Όσο περνούσαν οι ώρες, οι μέρες,  έβαζε με το νου της το κακό.

«Δεν τον είχα ακούσει ποτέ να λέει για Αλιστράτη. Άμα ήθελε να ηρεμήσει,  επισκεπτόταν το Άγιο Όρος ή άλλα μοναστήρια. Εγώ τον φρόντιζα και του μαγείρευα γεμιστές πιπεριές και σαρμαδάκια και μου ‘λέγε: « Να σε φιλήσω γιαγιά τόσο ωραίο φαγητό που φτιάχνεις». Τώρα δεν ξέρω που βρίσκεται… Παρακαλάω τον Θεό, κάθε μέρα προσεύχομαι να ΄ναι καλά..»  είπε μέσα σε αναφιλητά η γερόντισσα.

Οι φωτογραφίες του βρίσκονται  παντού για να τον θυμίζουν. Ποιήματα καρφιτσωμένα σε έναν μικρό πίνακα ανακοινώσεων μαρτυρούν την ευαίσθητη φύση του και προκαλούν ρίγη συγκίνησης…

«Ζήτησα από τον παπά να έρθει εδώ στο δωμάτιο του να του κάνει τρισάγιο. Εκείνος είχε δουλειά και είπα δεν πειράζει, ας το κάνει αργότερα», είπε η γερόντισσα λες και είχε μαντέψει τη νέα τραγωδία που θα ‘βρισκε το σπιτικό της….

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα