Masterchef έγιναν 22 κρατούμενοι στις Φυλακές Χανίων!

Με τον τίτλο του ζαχαροπλάστη ή του μάγειρα θα κληθούν να ξανακερδίσουν τη ζωή οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος «Κρήτη 1» στα Χανιά αφού ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και πήραν τα πιστοποιητικά τους.

Πρόκειται για 22 κρατουμένους που παρακολούθησαν από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Μαγειρική», που υλοποιήθηκε μέσα στη φυλακή, με την ελπίδα να έχουν ένα εφόδιο για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους όταν θα αποφυλακιστούν.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας.

Οι κρατούμενοι μετά τον εκπαιδευτικό κύκλο έλαβαν πλήρη κατάρτιση για το αντικείμενο της μαγειρικής, με επάρκεια γνώσης αρκετή για να εξασκήσουν στο μέλλον το επάγγελμα του μάγειρα ή του ζαχαροπλάστη και -γιατί όχι;- να γίνουν ακόμη και οι νέοι masterchef. Μάλιστα η απονομή των πιστοποιητικών θα γίνει σε επίσημη τελετή την Παρασκευή 25 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Καταστήματος Κράτησης Χανίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχαν απονεμηθεί σε 17 κρατουμένους των φυλακών «Κρήτη 1» απολυτήριοι τίτλοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός του καταστήματος, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος γι' αυτούς που αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα