Παραίτηση - βόμβα με αιχμές από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου - Ποιος αναλαμβάνει

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.  Την ανακοίνωση της παραίτησής του από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Σακελλαρίου.

Χαρακτήρισε αδιανόητες τις διαρροές πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον ασφαλιστικό νόμου Κατρούγκαλο, τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να ελέγξει. Ο νόμος του ασφαλιστικού βγήκε συνταγματικός με οριακή πλειοψηφία και όπως φάνηκε, ο ίδιος διαφωνούσε.

Για το λόγο αυτό, είπε εμφανώς συγκινημένος, οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούνιο, μετά από 42 χρόνια στο δικαστικό σώμα.

Εξαπέλυσε επίθεση όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Τόνισε ότι: «Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Η αποχώρηση του επικεφαλής του ΣτΕ, που έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνταξιοδότησή του, έγινε ήδη δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γίνεται παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου, καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ αναλαμβάνει η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα