Aποκαλύψεις για την 37χρονη έγκυο που αγνοείται. Βρέθηκε κρεμασμένος ο σύντροφός της

Aποκαλύψεις για την 37χρονη έγκυο που αγνοείται. Βρέθηκε κρεμασμένος ο σύντροφός της

Τα ίχνη της Ντέσι Ιλίεβα 37 χρόνων Βουλγαρικής καταγωγής που ζούσε χρόνια στην Κρήτη, χάθηκαν μυστηριωδώς το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου... Ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού που κυοφορούσε, βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του πατρικού του σπιτιού, τέσσερις μέρες μ.

Οι Αρχές δεν συνέδεσαν αμέσως τις δύο υποθέσεις και ξεκίνησαν τις εντατικές έρευνες όταν η εκπομπή ταξίδεψε στο Ρέθυμνο για να βρει την αλήθεια.

Το «Τούνελ» άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι με τις άγνωστες λεπτομέρειες του διπλού θρίλερ, με αγνοούμενη την τεσσάρων μηνών έγκυο γυναίκα και νεκρό τον φίλο και πατέρα του παιδιού της.

Η ίδια είχε δώσει το τελευταίο της στίγμα στη μητέρα και στη φίλη της. Τους είχε πει ότι θα πήγαινε με τον σύντροφο της για φαγητό σε ταβέρνα σε ένα δάσος.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έφθασε στην εκπομπή, το ζευγάρι κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του αυτόχειρα προς τις παραλίες της περιοχής κάτω από το χωριό Κεραμέ, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου.

Όπως διευκρινίστηκε στο «Τούνελ» οι ντόπιοι αποκαλούν «δάσος» το φοινικόδασος της Πρέβελης, σημείο που θα μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Κάτοικοι ανέφεραν ακόμη στην εκπομπή, πως θα πρέπει να ψαχτούν και τα εγκαταλειμμένα πηγάδια που βρίσκονται τριγύρω στο χωριό του αυτόχειρα.

Οι φίλες της αγνοούμενης εγκύου που δεν θέλησαν να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα από φόβο, αποκάλυψαν λεπτομέρειες που συγκλονίζουν.

«Καβγάδισαν κι αυτός έψαχνε για όπλο…»

Στενή φίλη της Ντέσι την περιέγραψε σαν μια κοπέλα χαρούμενη και χαμογελαστή που κατά τη γνώμη της ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο.

Μια άλλη φίλη είπε στο «Τούνελ» πως δεν ήταν ευχαριστημένη από τον σύντροφο της γιατί καβγάδιζαν συχνά.

«Όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της, της είπε ξεκάθαρα πως δεν ήθελε το μωρό. Εκείνη σκεφτόταν να το ρίξει και την παρακαλούσαμε να μη το κάνει αυτό. Ήταν κρίμα..», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις φίλες της Ντέσι, ο σύντροφος της ήταν παντρεμένος και της έλεγε ψέματα πως είχε χωρίσει για να βρίσκεται διαρκώς μαζί της.

«Δεν είχε επιλογή. Λόγω γυναικολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε έπρεπε να κρατήσει το παιδί , αλλιώς δεν θα είχε άλλη ευκαιρία να μείνει έγκυος. Βρισκόταν μπροστά σε σοβαρό δίλημμα», ανέφερε η στενή της φίλη.

«Ο σύντροφος της έκανε σαν παλαβός και προσπαθούσε να την πείσει να το ρίξει… Κάποια στιγμή τσακώθηκαν άγρια… Τότε της είπε πως έψαχνε για όπλο. Είχαμε κανονίσει να πάμε μαζί για ιατρικές εξετάσεις. Εκείνη δεν φάνηκε και την κάλεσα στο τηλέφωνο. Τότε μου είπε πως θα πήγαιναν για φαγητό κάπου έξω από το Ρέθυμνο. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε την επομένη. Το τηλέφωνο της απενεργοποιήθηκε και δεν είχαμε ξανά νέα της. Τις επόμενες μέρες που εγώ και άλλοι γνωστοί συναντήσαμε τον σύντροφο της και τον ρωτήσαμε που είναι η Ντέσι, εκείνος μας απάντησε πως έφυγε για τη Γερμανία…» .

«Ήταν έγκυος και μου την εξαφάνισαν…»

Ο χρόνος σταμάτησε για την μητέρα της Ντέσι, όταν οι φίλες της την ειδοποίησαν για την εξαφάνιση της.

Το ταξίδι από τη Βουλγαρία στην Κρήτη της φάνηκε ατέλειωτο. Στο μυαλό της υπήρχαν μόνο βασανιστικά ερωτήματα. Τι απέγινε η κόρη της και το αγέννητο παιδί της….

Από το διαμέρισμα της Ντέσι στο Ρέθυμνο η μητέρα της μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Κάθε λέξη της πνιγόταν σε λυγμούς Παντού στο σπίτι υπήρχαν παιχνίδια και μωρουδιακά για το νέο μέλος που όλοι περίμεναν να σφίξουν στην αγκαλιά τους σε λίγους μήνες.

Λίγο καιρό πριν είχε επισκεφθεί τη μητέρα της στην Βουλγαρία και ζήτησε τη συμβουλή της . Της είπε πως ήθελε όσο τίποτα να κρατήσει το μωρό της. Ήταν όμως πολύ προβληματισμένη γιατί ο σύντροφος της δεν ήταν σύμφωνος με την επιλογή της να γεννηθεί το παιδί.

«Περίμενε κοριτσάκι. Της είπα να το κρατήσει και εμείς θα την βοηθούσαμε…» ανέφερε η μητέρα της. «Μόνο να ζει, τίποτα άλλο δεν θέλω, να ζει…» είπε με σπαραγμό.

Ο γιος του αυτόχειρα στο «Τούνελ»

Ο εργοδότης της αγνοούμενης εγκύου την περιέγραψε σαν μία συνεπή υπάλληλο που δεν του είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Όπως είπε η τελευταία μέρα που εργάστηκε ήταν η 1η Μαΐου. Την επομένη δεν εμφανίστηκε στη δουλειά και άρχισαν να την αναζητούν, αλλά το τηλέφωνο της ήταν απενεργοποιημένο. Η μητέρα της έπαιρνε στο εστιατόριο ανήσυχη αλλά κανείς δεν ήξερε κάτι για την τύχη της.

Ο εργοδότης της Ντέσι γνώριζε χρόνια τον σύντροφο της και τις μέρες της εξαφάνισης τον έβλεπε να περνάει από το μαγαζί του. Ήταν ήρεμος και δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι.

Ο μεγάλος γιος του συντρόφου της Ντέσι που αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής.

Ο ίδιος είχε γνωρίσει την αγνοούμενη και δεν είχε παρατηρήσει προβλήματα στη σχέση της με τον πατέρα του. Δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της και ξαφνιάστηκε όταν έμαθε για την εξαφάνιση της…

Ανέφερε πως όταν τον ειδοποίησαν πως ο πατέρας του κρεμάστηκε, νόμισε πως του έκαναν πλάκα. Ακόμα δυσκολεύεται να το πιστέψει αφού είχαν συναντηθεί για καφέ μια μέρα πριν και λίγα λεπτά πριν αυτοκτονήσει είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και τον άκουσε ήρεμο.

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε, μόνο εκείνος ξέρει…», κατέληξε συγκινημένος.

«Κάτοικοι τους είδαν μαζί στο χωριό…»

Ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού του συντρόφου της Ντέσι, μίλησε στο «Τούνελ».

Ανέφερε πως λίγο πριν χαθεί η κοπέλα , οι κάτοικοι είδαν το ζευγάρι να κυκλοφορεί στο χωριό. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της, ο σύντροφος της αυτοκτόνησε και το χωριό βυθίστηκε στο πένθος. Ο ίδιος ο πρόεδρος κλήθηκε να πάει στο υπόγειο του πατρικού σπιτιού. Εκεί αντίκρισε το μακάβριο θέαμα. Ο πατέρας του αγέννητου παιδιού της Ντέσι, βρέθηκε κρεμασμένος.

Τραγική ειρωνεία: Ο ίδιος σε νεαρή ηλικία είχε βρει απαγχονισμένο τον παππού του σε ένα δέντρο έξω από το χωριό.

Η τραγική είδηση σήμανε συναγερμό και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή για την εντοπισμό της Ντέσι. Εκείνη άφαντη…

«Μου είπε ότι θα την πήγαινε στο δάσος…»

Μία από τις φίλες της Ντέσι περιέγραψε στο «Τούνελ» την τελευταία επαφή μαζί της.

«Μια μέρα πριν εξαφανιστεί μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μου είπε πως είχε τσακωθεί με τον σύντροφο της και πως τον είχε διώξει γιατί της ζήτησε για πολλοστή φορά λεφτά. Όταν ξαναμιλήσαμε μου είπε πως θα πήγαιναν σε μια εξοχική ταβέρνα κοντά σε δάσος για φαγητό. Από τότε η Ντέσι εξαφανίστηκε».

Στην προσπάθεια της να μάθει νέα της φίλης της πήρε τηλέφωνο τον σύντροφο της που ήταν στο χωριό του, αλλά είχε κακό σήμα και δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί.

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έμαθα πως κρεμάστηκε ένα τέταρτο μετά από αυτό το τηλεφώνημα. Τότε σκέφτηκα πως για να κάνει κάτι τέτοιο, προηγουμένως είχε κάνει κακό στην Ντέσι», είπε στο «Τούνελ» η φίλη της.

Ο αδελφός της αγνοούμενης που από τη πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της, ανέφερε στην εκπομπή πως προσπάθησε να την πείσει να μείνει στην πατρίδα τους και να γεννήσει το μωρό της, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Κρήτης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που βοηθάτε στις έρευνες γιατί κανείς δεν θα ασχολιόταν διαφορετικά με την εξαφάνιση της Ντέσι. Ανάλογες περιπτώσεις συμπατριωτών μας που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν ερευνήθηκαν σωστά. Αρκέστηκαν να πουν πως απλώς κάποιος αυτοκτόνησε, ή πέθανε…», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πριν αυτοκτονήσει, μου σκότωσε το κορίτσι…»

«Είχε σκοπό να μεγαλώσει το παιδί της εδώ, θα έφερνε τη μητέρα της από τη Βουλγαρία, δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί…», τόνισε στο «Τούνελ» η στενή φίλη της Ντέσι.

Στον κύκλο της αγνοούμενης έκανε εντύπωση το γεγονός πως ο σύντροφος της ρωτούσε φίλους και γνωστούς, πως μπορούσε ένα κινητό να εντοπιστεί χωρίς κάρτα και μπαταρία!

Στην μητέρα της 37χρονης που τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να ρωτήσει τι απέγινε η κόρη της, απάντησε πως είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να επισκεφθεί κάποιες φίλες της.

«Επέμενα πως δεν έχει φίλες στο εξωτερικό και μετά τ’ άλλαξε και μου είπε πως μπορεί να ήταν στην Βουλγαρία ή στη Θεσσαλονίκη. Που θα πήγαινε χωρίς λεφτά αφού δεν είχε πληρωθεί από τη δουλειά της; Χωρίς να πάρει μαζί της ούτε ένα ρούχο; Χωρίς να κλειδώσει το σπίτι της; Μας έλεγε ψέματα…», ανέφερε η μητέρα της χαρακτηριστικά.

Η συμπεριφορά του συντρόφου της αγνοούμενης εγκύου είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τις φίλες της. Γνώριζαν πως η Ντέσι είχε να αντιμετωπίσει την οξύθυμη συμπεριφορά του και οι καβγάδες μεταξύ τους γίνονταν ολοένα εντονότεροι. Την συμβούλευαν να τον αφήσει αλλά εκείνη δεν το έκανε.

Όταν ειδοποίησαν τη μητέρα της Ντέσι πως ο σύντροφος της αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε, ήταν πως εκείνος σκότωσε την κόρη της.

«Κλαίω και παρακαλάω τους αστυνομικούς να μου πουν κάτι. Τι απέγινε το παιδί μου; Ποιος θα με βοηθήσει να τη βρω;».
nikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα