Νοικιάζουν ακόμα και τηλεοράσεις στα δημόσια νοσοκομεία

Η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων οδηγεί συχνά τους ασθενείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη και είναι κοινό μυστικό πως υπάρχει τιμοκατάλογος για ενοικίαση ιματισμού, ακόμα και...τηλεόρασης για τα δωμάτια των ασθενών!

«Νοικιάζουμε και τηλεοράσεις. Ο πατέρας μου έκανε μια εγχείρηση και φέραμε τηλεοράσεις και κρεββάτια γιατί δεν υπάρχουν, οι συνθήκες ειναι άσχημες», αναφέρει στην κάμερα του Star, μία γυναίκα και μία άλλη προσθέτει: «Είχε έρθει η μαμά μου, αλλά πληρώσαμε την καρέκλα και  την τηλεόραση»

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Οι πολίτες δυστυχώς ξέρουν πως για να έχουν τα στοιχειώδη σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου θα πρέπει να πληρώσουν! Είναι κοινό μυστικό πως κυκλοφορεί ένας τιμοκατάλογος υπηρεσιών από ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

‘Οπως καταγγέλουν γιατροί και νοσηλευτές μια από τις βασικές επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων είναι το γεγονός πως ο πολίτης θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Έτσι θα πρέπει να αγοράσει ή και να νοικιάσει, σεντόνια, μαξιλάρια και υποσέντονα ακόμα και τηλεοράσεις για το δωμάτιο.

Ο Στέλιος Κατσικαρέλης είναι νοσηλευτής στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και μιλώντας στο Star είπε πώς καλείται να νοικιάσει καρέκλες και τηλεοράσεις, αλλά και να αγοράσει χαρτιά υγείας, γάζες αλλά και οτιδήποτε χρειάζεται.

«Έπρεπε το ΕΣΥ να είχε ικανο αριθμό νοσηλευτών ώστε να μην χρειάζονται την αποκλειστική, αλλά ούτε και να χρειαζόμαστε συγγενή και σύνοδο», δήλωσε η αντιπρόεδρος ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π., Ελένη Πέτρακα.

Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 20 ευρώ την εβδομάδα

15 ευρώ την εβδομάδα για καρέκλα

40 ευρώ για αναπηρικό αμαξίδιο την εβδομάδα

15-20 ευρώ την εβδομάδα για στρώματα και μαξιλάρια

ΣΕΤ τηλεόραση + πολυθρόνα με έκπτωση 20%

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας ανέφερε: «Η  χρηματοδότηση στον «Ευαγγελισμό» δεν επαρκεί ούτε για τους νοσηλευμένους, πολύ δεν περισσότερο για τους εκατοντάδες χιλιάδες που έρχονται για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα