Ισόβια σε 52χρονο που σκότωσε Ινδό σε μπαρ: Να φύγει από τη χώρα του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 52χρονος κάτοικος του Κάνσας που τον Φεβρουάριο του 2017 σκότωσε έναν Ινδό αεροναυπηγό μέσα σε ένα μπαρ φωνάζοντάς του Να φύγει από τη χώρα του.

Ο Άνταμ Πάριντον είχε δηλώσει ένοχος μετά τη ρατσιστική επίθεση που διέπραξε ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης μέσα στο μπαρ-εστιατόριο στο Όλαθ, στα προάστια του Κάνσας Σίτι.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ο Σρινίβας Κουτσιμπχότλα, 32 ετών. Ο φίλος του, Άλοκ Μαντασάνι, επίσης ινδικής καταγωγής, τραυματίστηκε όπως και ένας άλλος θαμώνας, ο Ίαν Γκρίλοτ, που προσπάθησε να παρέμβει.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, επιβλήθηκε στον Πάριντον η ανώτατη ποινή των ισοβίων καθώς και δύο ποινές κάθειρξη 165 μηνών η καθεμιά για δύο απόπειρες δολοφονίας. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο 52χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του ρατσιστικού εγκλήματος και της παραβίασης της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο. Για αυτές τις δύο κατηγορίες δηλώνει αθώος.

Η χήρα του Κουτσιμπχότλα, Σουναγιάνα Ντουμάλα, σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση της ποινής, δηλώνει ότι ο σύζυγός της ήταν ένας μετανάστης που "ονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον". Οι δύο Ινδοί φίλοι ήταν αεροναυπηγοί και εργάζονταν για την εταιρεία παραγωγής συστημάτων GPS Garmin. Ο Μαντασάνι έχει δηλώσει ότι συναντιόντουσαν συχνά στο μπαρ όπου έγινε η επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Πάριντον προσέβαλε τα θύματα με ρατσιστικά σχόλια και τους φώναξε "Φύγετε απ' τη χώρα μου" πριν ανοίξει πυρ. Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε αλλο εστιατόριο όπου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kansas City Star, κόμπαζε ότι σκότωσε "Μεσανατολίτες".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα