Μυτιλήνη: Mεγάλος αριθμός συλλήψεων για τα επεισόδια

Μυτιλήνη: Mεγάλος αριθμός συλλήψεων για τα επεισόδια

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων στo πλαίσιo του αυτοφώρου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Μυτιλήνης, σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες στο νησί.

Η αστυνομία προχώρησε και σε ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται και κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής,  σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία»

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη, με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

«80 ταραξίες -ηλικίας από 20 ετών και κάτω- αμαύρωσαν την ειρηνική διαμαρτυρία»

Για περίπου 80 άτομα, νεαρής ηλικίας, που αμαύρωσαν την ειρηνική διαμαρτυρία κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα της Λέσβου. Συγκεκριμένα, το lesvospost αναφέρει ότι δέχτηκαν χημικά από την αστυνομία παιδιά, ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες ακόμα και ιερείς, εξαιτίας των νεαρών αυτών ατόμων.

«Αμαύρωσαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στη Λέσβο από χιλιάδες πολίτες του νησιού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για την αύξηση του ΦΠΑ και το μέγα πρόβλημα του μεταναστευτικού» αναφέρουν.

«Μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχαμε λιποθυμικά επεισόδια με ηλικιωμένους και παιδιά μικρής ηλικίας» προσθέτει το lesvospost.

Tο ίδιο μέσο αναφέρει ότι «οι νεαροί προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Lesvospost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα