Στον εισαγγελέα ο γιατρός που φέρεται να είχε σχέση με την Ειρήνη Λαγούτη

Στον εισαγγελέα ο γιατρός που φέρεται να είχε σχέση με την Ειρήνη Λαγούτη

Το κατώφλι του εισαγγελέα Αγρινίου πέρασε ο γιατρός με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση η αδικοχαμένη 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο αυτοκίνητό της σε περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας.

Ο ορθοπεδικός αποτελεί από την πρώτη στιγμή πρόσωπο "κλειδί" στη μυστηριώδη υπόθεση θανάτου της 44χρονης. Ο γιατρός κλήθηκε πριν από μερικές ημέρες να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος κάλεσε νέο κύκλο μαρτύρων στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Ο δικαστικός λειτουργός εκτιμά ότι αυτά τα άτομα έχουν να πουν ουσιώδη πράγματα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο γιατρός, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στην Ασφάλεια Αγρινίου, κλήθηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και αναφορικά με σημαντικά ευρήματα.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της αδικοχαμένης Ειρήνης Λαγούδη προσέλαβε άλλη μία τεχνική σύμβουλο, την ιατροδικαστή Αστερία Παπαβδή για να κάνει ταυτοποίηση γενετικών υλικών από τα νέα στοιχεία που συνελέγησαν. Η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης πήρε πελματικό αποτύπωμα από τον ουρανό του αυτοκινήτου της άτυχης 44χρονης.

Το αποτύπωμα εστάλη σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση γενετικού υλικού, ιδρώτα, τριχών και όποιου άλλου στοιχείου θεωρηθεί σημαντικό.

Η τεχνική σύμβουλος, μιλώντας στην Espresso, εξήγησε ότι θα αξιολογήσει το σύνολο των πορισμάτων που θα εξαχθούν από όλες τις εξετάσεις.

"Έχω λάβει γνώση των στοιχείων της υπόθεσης και αυτών που είδα η ίδια. Την Τετάρτη συλλέξαμε ένα κομμάτι από το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινήτου, το οποίο στείλαμε με σχετική σήμανση σε αρμόδιο εργαστήριο. Όταν περιέλθει σε γνώση μου το σύνολο της δικογραφίας και των υπόλοιπων εγγράφων, θα τα αξιολογήσω κατάλληλα. Όχι απαραίτητα προς κάποια ορισμένη κατεύθυνση, αλλά με δική μου αντικειμενική άποψη" ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παπαβδή.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα