Η φωτογραφία που έχει εξαγριώσει το διαδίκτυο

Η φωτογραφία που έχει εξαγριώσει το διαδίκτυο

Θύελλα έχει ξεσηκώσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από τη σημερινή πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Σύνταγμα. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν συμμετέχοντα στην πορεία να παίζει με το κομπολογάκι στα χέρια του και να πατάει επάνω στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα σχόλια των εξαγριωμένων χρηστών είναι πολλά τα ηπιότερα από αυτά μιλούν για «μια χώρα που έφαγε τόσα μνημόνια στο κεφάλι εδώ και 8 χρόνια και μυαλό δεν έβαλε», ενώ άλλα μιλούν για «εποχές ΠΑΣΟΚ στα καλύτερα του.»

Ένας άλλος χρήστης γράφει: «Κομπολόϊ στο χέρι και το πόδι σηκωμένο να πατάει με αγένεια πάνω στο... μνημείο-σύμβολο του Άγνωστου Στρατιώτη!

Βρίσκω την αποτρόπαιη σκηνή απολύτως ενδεικτική μιάς μηδενιστικής και αλήτικης νοοτροπίας που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ένας ΑΛΗΤΗΣ, ένα κοινωνικό κατακάθι, ένας "ξέρεις-ποιός-είμαι-γω-ρε;" να δείχνει με αυτό τον τρόπο την περιφρόνηση του για ότι συμβολίζει αυτό το Μνημείο. Αν κάποιος (όχι το ίδιο υποκείμενο. Δεν θα τολμούσε!!!!) έκανε κάτι παρόμοιο π.χ. στην Ιταλία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ ή στη Βρετανία θα συλλαμβανόταν αμέσως και θα έφτυνε το γάλα αυτής που τον γέννησε και τον έκανε τόσο μηδενικό»

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα