Χάος στο κέντρο της Αθήνας από πορείες - Πέταξαν λιγνίτη στη Βουλή

Χάος στο κέντρο της Αθήνας από πορείες -  Πέταξαν λιγνίτη στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14.00 η συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Εκεί έριξαν συμβολικά λιγνίτη μπροστά αό το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Νωρίτερα, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Αθήνας.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Τα μέλη των συνταξιοδοτικών οργανώσεων έδωσαν ξανά ραντεβού την Πρωτομαγιά αλλά και στις 15 Μαΐου οπότε και προγραμματίζουν εκ νέου κινητοποιήσεις

Όπως τόνισαν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΠΟΕΔΗΝ

Η  ΠΟΕΔΗΝ  πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους.

Με κρεμάλες, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και οι ασθενείς.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα