Ακυρώθηκαν 300 πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο εξαιτίας της φωτογραφίας με το ζευγάρι τουριστών

Ακυρώθηκαν 300 πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο εξαιτίας της φωτογραφίας με το ζευγάρι τουριστών

Περίπου 300 από τους 700 πολιτικούς γάμους ζευγαριών από το εξωτερικό, που είχαν προγραμματιστεί για να τελεστούν κατά τη θερινή σεζόν στη Λίνδο, δεν θα πραγματοποιηθούν μετά από απόφαση απαγόρευσης των τελετών.

Η απαγόρευση της τέλεσης των γάμων από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έπειτα από την άσεμνη φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία που ερωτοτροπούσε στο προαύλιο, λειτούργησε αποτρεπτικά.

«Είχαν προγραμματιστεί περίπου 700 πολιτικοί γάμοι γι’ αυτή τη σεζόν. Μέχρι σήμερα είχαμε 300 ακυρώσεις περίπου», δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου. Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν οι μαζικές ακυρώσεις από τους τουρ οπερέιτορς παρά την εναλλακτική λύση που δόθηκε.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος της Ρόδου έσπευσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε πλατφόρμα σε σημείο που φόντο θα έχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Η απίστευτη φωτογράφιση που έφερε την απαγόρευση

Την όλη αναστάτωση έφερε μια φωτογραφία που έβγαλε ένα ζευγάρι, το οποίο ερωτοτροπούσε μετά τον γάμο του στην Ρόδο.

Η φωτογραφία φαίνεται πως εξόργισε την εκκλησία, η οποία απαγόρευσε την τέλεση πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Άγιου Πέτρου στην Λίνδο.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλος ανέφερε πως από το νέο έτος δεν θα σταματήσουν οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι όπου έγινε και η επίμαχη φωτογράφιση, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην EΡΤ Ρόδου πως «δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους, να επιτρέπουμε τη βεβήλωση του μοναστηριού».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η ιστορία με τους πολιτικούς γάμους στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο.

«Από τον επόμενο χρόνο θα σταματήσουν να τελούνται εκεί πολιτικοί γάμοι» είπε, αναρωτηθείς παράλληλα «γιατί θέλουν φόντο μια εκκλησία, αφού δεν κάνουν θρησκευτικό γάμο;»

altsantiri

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: