Έγκλημα στο Μοσχάτο - Πρώην σύζυγο θύματος: Με κλείδωσε και με έδεσε με χειροπέδες

Με την κατάθεση της πρώην συζύγου του θύματος, άρχισε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του Παραολυμπιονίκη και ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Μάρτιο του 2017 είχε πυροβολήσει τον πρώην σύζυγο της φίλης του, Μάριο Λουκόπουλο. τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η πρώην σύζυγος του θύματος αρνήθηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τον Βασίλη Τσαγκάρη το διάστημα που ήταν παντρεμένη, ενώ αναφερόμενη στο θύμα τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο βίαιο που είχε εμμονές μαζί της.

«Τον Απρίλιο του 2015 και ενώ είχε εκδοθεί το διαζύγιο ο πρώην σύζυγός μου με κάλεσε στο σπίτι του με το πρόσχημα ότι είχε αρρωστήσει και ότι χρειαζόταν τη φροντίδα της. Όταν όμως μπήκα στο διαμέρισμα, εκείνος κλείδωσε την πόρτα, πέταξε το κλειδί και με έδεσε με χειροπέδες. Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας με είχε δεμένη και με χτυπούσε. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του. Κατάφερα να βγω όταν τον έπεισα ότι τον αγαπούσα», είπε η μάρτυρας, η οποία όπως είπε είχε καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Στην κατάθεσή της, η πρώην σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι φοβόταν τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της τον 47χρονο, ο οποίος, όπως είπε είχε δεκάδες όπλα.

«Ο Μάριος είχε πάντα όπλα και η ίδρυση του συλλόγου σκοποβολής από εκείνον ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο διαζύγιο», ενώ αναφερομένη στη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο, είπε: «Ο Μάριος είχε καλέσει τον Βασίλη να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών μας...Όμως εκείνος δεν πήγε...Τον αποκαλούσε ειρωνικά ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος...».

Για σχεδιασμένο έγκλημα από τη μάρτυρα και τον κατηγορούμενο, έκανε λόγο ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας.

Α. Κούγιας: Γιατί δεν δηλώσατε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη. Δολοφονήθηκε ο πρώην σύζυγος σας δεν θέλετε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όλοι τιμωρούνται. Να τιμωρηθεί στο μέτρο που πρέπει. Δεν είμαι Θεός ούτε δικαστής.

Στην κατάθεσή του, αστυνομικός που είχε σπεύσει στο σημείο της δολοφονίας, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως το θύμα τον είχε απειλήσει με όπλο και πως στην προσπάθειά του να τον αφοπλίσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα