Σύζυγος 52χρονου επιχειρηματία: Ούρλιαζα μέσα στα αίματα

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη (που χαροπαλεύει) περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε στα χέρια των δύο ληστών.

Με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν περιέγραψαν στους αστυνομικούς τις δραματικές στιγμές που έζησαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Κηφισιά η σύζυγος και ο γιος του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που είδαν τον άνθρωπό τους να πέφτει βαριά τραυματισμένος από τις σφαίρες των δύο ληστών, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν στη μεζονέτα, αφού πρώτα διέρρηξαν την κεντρική πόρτα, που δεν είναι ασφαλείας. Αφού έψαξαν το ισόγειο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, χωρίς να βρουν κάτι, ανέβηκαν στον πάνω όροφο, όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Ο 52χρονος τούς αντιλήφθηκε και ήλθαν στα χέρια, ενώ τον πυροβόλησαν τρεις φορές, τις δύο πισώπλατα και σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η σύζυγος του επιχειρηματία Χαρά Ξυλά, άρχισε εκείνη τη στιγμή να ουρλιάζει από τον τρόμο της και ένας από τους δράστες τη διέταξε σε άπταιστα ελληνικά: «Μη φωνάζεις, μωρή! Κάτσε κάτω, κάτσε κάτω, κάνε αυτό που σου λέμε»!

Η κυρία Ξυλά πήρε στην αγκαλιά της τον αιμόφυρτο σύζυγό της και άρχισε να ουρλιάζει καλώντας σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα φώναζε τον 18χρονο γιο της, που κοιμόταν στη σοφίτα, και την οικιακή βοηθό, η οποία κοιμόταν στο υπόγειο της μεζονέτας.

Ο γιος του Αλέξανδρου Σταματιάδη περιέγραψε στους αστυνομικούς τις δραματικές στιγμές που έζησε: «Ξαφνικά άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει, να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει το όνομά μου. Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και κατέβηκα τρέχοντας τις σκάλες προς το δωμάτιο των γονιών μου. Αντίκρισα τη μητέρα μου μέσα στα αίματα να κρατά τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο δάπεδο, μέσα σε μια λίμνη αίματος». Χθες ο Αχιλλέας Σταματιάδης ανέβασε μια προσευχή για τον αγαπημένο του πατέρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για τον 52χρονο επιχειρηματία, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του και καταγράφουν λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση του τραυματία με τον χρόνο που περνά και τη μάχη που δίνει ο οργανισμός του με ό,τι απειλεί τη σταθεροποίηση και την ενδυνάμωσή του, από τη χαμηλή πίεση μέχρι τις λοιμώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος είχε πολύ δύσκολη νύχτα, μετά το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, καθώς χρειάστηκε να του μεταγγίσουν 20 φιάλες αίμα. Μάλιστα, οι φίλοι του έκαναν έκκληση για αίμα μέσω social media, καθώς έχει Ο Ρέζους αρνητικό, που θεωρείται σπάνια ομάδα και το νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει την αιμοδοσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα