Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ τη βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Θραύσματα που παραπέμπουν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μαύρισμα στον μαντρότοιχο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, που βρέθηκαν μετά από επισταμένες έρευνες αργά τη νύχτα, επιβεβαιώνουν την έκρηξη βόμβας.

Την ευθύνη ανέλαβε στις 21:30 χτες το βράδυ, με κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Στην ανακοίνωση ο συντάκτης κάνει λόγο για απόκρυψη του συμβάντος από τις Αρχές, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα και υπήρχε άγνοια για το χτύπημα, καθώς δεν είχε βρεθεί τίποτα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Μαρτίου λίγο πριν από τις 4:00, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και δήλωσε ότι άκουσε μια έκρηξη.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την Αστυνομία οι αστυνομικοί ερεύνησαν με φακούς την πίσω πλευρά των δικαστηρίων, χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό, γι' αυτό δεν υπήρξε συνέχεια.

Μετά την ανάληψη ευθύνης όμως, έγινε και δεύτερη έρευνα και τελικά βρέθηκε το σημείο της έκρηξης, εκεί όπου βρίσκεται η σκοπιά, στη νότια πλευρά των δικαστηρίων, προς το πάρκο του Γκύζη, η οποία όμως δεν λειτουργεί τα βράδια.

Τα θραύσματα παραλήφθησαν από τα συνεργεία του ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα