Κηδεύτηκε στην πατρίδα του ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης

Ανείπωτη η θλίψη, βουβός ο πόνος του αποχαιρετισμού. Η οικογένεια της ΕΡΤ είπε το στερνό αντίο στον φίλο και συνάδελφο Νίκο Γρυλλάκη. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και τόσο αγάπησε, τον Αλίκαμπο Χανίων επέστρεψε ο Νίκος, που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά το Σάββατο το πρωί, σκορπίζοντας τη θλίψη. Σήμερα στις 15:30 έγινε η κηδεία του.

Από μαθητής του Λυκείου ακόμη ο Νίκος Γρυλλάκης ήξερε βαθιά μέσα του ότι θα γίνει δημοσιογράφος. Στην Τρίτη τάξη στο Πρώτο Λύκειο Χανίων είχε ήδη στείλει το πρώτο του ρεπορτάζ. Ήταν η σπίθα για να ανάψει μέσα του το πάθος για την δημοσιογραφία, που έγινε φλόγα και το συνόδεψε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Το ρεπορτάζ ήταν για το Φως των Σπορ και ήταν η απαρχή ενός πλούσιου, γόνιμου έργου που άφησε το στίγμα του στον χώρο της δημοσιογραφίας, σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. Ιδιαίτερα στον τομέα στον οποίο αργότερα εξειδικεύτηκε αυτόν της Χωροταξίας, των Δημοσίων Έργων, του Περιβάλλοντος, των Μεταφορών και της Ενέργειας.

Η σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου ήταν για τον Νίκο μια αναγκαία παρένθεση. Με την αποφοίτησή του ξαναγυρνά στα Χανιά και είναι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η δημοσιογραφία είναι η πραγματική του κλίση. Εργάστηκε στον Κήρυκα Χανίων καθώς και ως ανταποκριτής σε πολλές εφημερίδες πριν βρεθεί στην Αθήνα αρχικά στη Μεσημβρινή, στην Απογευματινή και στη συνέχεια στην ΕΡΤ για να γυρίζει όμως με κάθε ευκαιρία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Νίκος ήταν αυτό που λέμε «πληθωρικός δημοσιογράφος» ήταν ενήμερος για τα πάντα. Από πολιτική μέχρι αθλητικά. Γνώριζε για τα πιο απίθανα πράγματα και ήταν ικανός να κάνει ρεπορτάζ για τα πάντα και ήθελε πάντα να τα λέει όλα ακόμη και τις λεπτομέριες. Το μεγάλο του άγχος να προλάβει. Να προλάβει να τα πει όλα και να ενημερώσει σωστά.

Εδώ στην ΕΡΤ, το πένθος απλώνεται βουβό στους διαδρόμους, στα δημοσιογραφικά γραφεία, στα τηλεοπτικά συνεργεία, στα Στούντιο και στους θαλάμους μοντάζ. Το ξαφνικό του θανάτου του, κάνει την απώλεια πιο οδυνηρή. Για τη γυναίκα του και για το μόλις δυόμισι ετών  αγοράκι του, για την οικογένεια του. Οδυνηρή και για εμας που χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και συνάδελφο. Όσο για την ενημέρωση; Έχασε έναν εξαίρετο επαγγελματία, μαχητή, με ήθος και ακούραστο κυνηγό της είδησης.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν προς την οικογένεια του η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής τα κόμματα, η ΕΣΗΕΑ και η Διοίκηση της ΕΡΤ.

Δείτε εδώ τα βίντεο της ΕΡΤ

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα