Καταδίωξη στην εθνική οδό: Ποιος ήταν ο νεκρός ο οδηγός που κινούνταν ανάποδα

Καταδίωξη στην εθνική οδό: Ποιος ήταν ο νεκρός ο οδηγός που κινούνταν ανάποδα

Νεκρός ανασύρθηκε τελικά από το συντρίμια του αυτοκινήτου του ο άνδρας που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από την καταδίωξη της αστυνομίας και εφόσον εμβόλησε δύο περιπολικά.

Ένα απίστευτο περιστατικό που παραπέμπει σε σκηνές από ταινία, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/3) στον διεθνή και συγκεκριμένα από το Βελεστίνο μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας.

Ένα λευκό ΙΧ μάρκας Opel Astra είχε μπει ανάποδα στον κόμβο Βελεστίνου και οδηγούσε προς Αθήνα στο ρεύμα που εξυπηρετεί όσα οχήματα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη!

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας για να σταματήσει την τρελή πορεία του οχήματος που είχε λαρισαϊκές πινακίδες. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δε συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, ενώ και οι πληροφορίες για την ταυτότητα του οδηγού παρέπεμπαν σε κατάσταση εκτός λογικής.

Το λευκό ΙΧ κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα και πάντα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πέρασε σπάζοντας τις μπάρες στα διόδια Πελασγίας, Μαυρομαντήλας και Αγίας Τριάδας πριν «καρφωθεί» πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει περιπολικά συνεπικουρούμενα από βαρέα οχήματα στα διόδια Τραγάνας. Συνολικά το αμάξι διήνυσε 175 χιλιόμετρα ανάποδα στο διεθνή και ότι δεν εμβόλισε κάποιον ανύποπτο χρήστη της Εθνικής οδού οφείλεται στην κινητοποίηση των αρχών που φρόντισε να κλείσει όλες τις εισόδους εντός Φθιώτιδας για όσους είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν προς Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών, είχαν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να πείσουν τον οδηγό να σταματήσει χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία και φυσικά όπλα. Ως απάντηση ο οδηγός του Opel απάντησε πετώντας τους ότι είχε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τουλάχιστον 10 φορές επιχείρησε να τους εμβολίσει όταν τον πλησίαζαν!

Κάποια στιγμή στις Θερμοπύλες σταμάτησε και ενώ πίστεψαν ότι θα κατέβαινε από το αμάξι, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν πάτησε γκάζι και συνέχισε την τρελή του πορεία.

Τελικά ο επίλογος δόθηκε στα διόδια της Τραγάνας όπου στήθηκε το μπλόκο και ενώ τα περιπολικά που τον καταδίωκαν του έδωσαν μέτρα μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και σταματήσει. Δυστυχώς δε σταμάτησε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω στα περιπολικά. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός κι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε γυμνός από τη μέση και κάτω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 49χρονο κάτοικο Σταυρού Φαρσάλων που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα.

Είναι πάντως θαύμα που δεν είχαμε κι άλλα θύματα ή τραυματισμούς από μια τέτοια ξέφρενη και χωρίς λογική πορεία μέσα σε ένα πολυσύχναστο δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας.

lamiareportlamiastar

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: