Δεν αποκλείεται να πέθανε από το κρύο ο Αλέξανδρος Τανίδης

Δεν αποκλείεται να πέθανε από το κρύο ο Αλέξανδρος Τανίδης

Ανακοπή καρδιάς είναι η αιτία θανάτου του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη που είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 21 Φεβρουαρίου του 2018, όπως επισήμανε η επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ (Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας) Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε πως εντός του επόμενου διμήνου- τριμήνου, αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, αφού πρώτα αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του.

«Η νεκροψία- νεκροτομή έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «εφόσον δεν βρεθούν τυχόν τοξικές ουσίες στον οργανισμό του, η καρδιακή ανακοπή θα μπορούσε να επέλθει και από πολύωρη έκθεση στο κρύο».

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος εντοπίστηκε προχθές νεκρός στην αυλή του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή και νοσηλευόταν στο παιδοψυχιατρικό τμήμα, πριν εξαφανιστεί.

Ο 17χρονος είχε άλλα τρία αδέρφια. Τα δύο μικρότερα αδέρφια του φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν η μόνη που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξανδρος Τανίδης είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που λέγεται παριλιστική, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες και μανία καταδίωξης.

Λίγες μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του ο 17χρονος είχε κάνει στο Facebook μπαράζ σπαρακτικών αναρτήσεων με τα οποία καλούσε σε βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO