Ειρήνη Λαγούδη: Σκηνοθετημένη αυτοχειρία; Η φωτό - ντοκουμέντο της νεκρής

Ειρήνη Λαγούδη:  Σκηνοθετημένη αυτοχειρία; Η φωτό - ντοκουμέντο της νεκρής

Γροθιά στο στομάχι είναι η φωτογραφία-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», στην οποία εικονίζεται η Ειρήνη Λαγούδη νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της!

Η συγκλονιστική φωτογραφία αποτελεί μέρος της έκθεσης που συνέταξαν ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο νέος πραγματογνώμων που όρισε η οικογένεια της 44χρονης, και ο νομικός εκπρόσωπος δικηγόρος Βασίλης Ταουξής.

Η χήρα από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, που εξαφανίστηκε ανήμερα τα Θεοφάνια και βρέθηκε νεκρή δύο μέρες μετά μέσα στο χρυσαφί Ford Ka που οδηγούσε, στη θέση Μυρτιά Θέρμου Τριχωνίδας, φορούσε μαύρο κολάν, μαύρες μπότες και λευκό πουλόβερ. Η φωτογραφία τη δείχνει να είναι ξαπλωμένη ανάσκελα στο πίσω κάθισμα -όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso»-, με το κεφάλι πίσω από τη θέση του οδηγού και τα πόδια λυγισμένα πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Οπως εξήγησε στην «Espresso» ο κ. Γκουρμπάτσης, ειδικός ερευνητής - δικαστικός πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το δεξί της χέρι είναι λυγισμένο και φαίνεται ξεκάθαρα μία διαφορά στον χρωματισμό στην περιοχή κάτω από τον αγκώνα. «Αυτή η διαφορά στον χρωματισμό είναι ύποπτη γιατί σημαίνει ότι το μανίκι της μπλούζας της έχει κατέβει πιο κάτω από την αρχική θέση του και το πιθανότερο είναι πως κάτι τέτοιο έγινε από τη μετακίνηση και την τοποθέτηση του πτώματός της στα πίσω καθίσματα» είπε ο πραγματογνώμων που συνέταξε την έκθεση παρατηρήσεων και σχολιασμού πάνω στην έκθεση αυτοψίας των αστυνομικών Αγρινίου.

«Σκηνοθετημένη αυτοχειρία»

Το λευκό πουλόβερ, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει μαυρίσει αρκετά από την αιθάλη, ενώ πιο μαύρο είναι το σημείο στο ύψος του στήθους. «Διακρίνεται μια οριζόντια μαύρη γραμμή από καπνιά, ένδειξη ότι νωρίτερα φορούσε τη ζώνη ασφαλείας του συνοδηγού. Η αποτύπωση του συγκεκριμένου ίχνους έγινε πιθανόν κατά την απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή» είπε και τόνισε: «Από το σύνολο των ενδείξεων που έχω διαπιστώσει προκύπτει αβίαστα ότι πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη αυτοχειρία όπου στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια».Ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε και στο πλαστικό μπιτόνι που, σύμφωνα με την αυτοψία της Αστυνομίας, έφερε την ένδειξη «Prista Oil»: «Η εταιρία αυτή είναι βουλγαρική, παράγει λιπαντικά και εδρεύει στη Σόφια. Ψάξαμε και μάθαμε ότι εδώ και 12 χρόνια ο συγκεκριμένος τύπος έχει σταματήσει να παράγεται, υπάρχει άλλο λογότυπο και το χρώμα του μπιτονιού είναι πλέον μαύρο και όχι εκρού. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο δοχείο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή εδώ και 12 χρόνια. Είναι περίεργο να το κουβαλάει μαζί της τόσα χρόνια, να το είχε δηλαδή στο σπίτι, και αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Αστυνομία».

Ακόμα περίεργο εύρημα για τον κ. Γκουρμπάτση είναι και ένας μαύρος αναπτήρας bic που βρέθηκε στο πατάκι πίσω από τη θέση του συνοδηγού: «Η Ειρήνη δεν κάπνιζε, οπότε είναι περίεργο να έχει αναπτήρα μέσα στο αυτοκίνητό της». Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μέρες εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Αγρινίου η μικρή κόρη της Ειρήνης, 16 ετών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες με δάκρυα στα μάτια, είπε: «Βρείτε τους δολοφόνους της μαμάς μου».