Μην ψάχνετε γιατί θα σας σκοτώσουμε. Η μυστηριώδης εξαφάνιση και οι απειλές

Μην ψάχνετε γιατί θα σας σκοτώσουμε. Η μυστηριώδης εξαφάνιση και οι απειλές

Χρειάστηκε να περάσουν τριάμισι χρόνια για να αρχίσουν να ανοίγουν τα ερμητικά κλειστά στόματα στην κλειστή κοινωνία της κοινότητας Βουκολιές Χανίων, σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μαραγκού Γιάννη Πολιουδάκη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τον Ιούλιο του 2014. Πλέον, όλα δείχνουν ότι ο 64χρονος αγνοούμενος έπεσε θύμα καλοστημένης δολοφονίας!

Η Αγγελική Νικολούλη έριξε φως στα σκοτεινά σημεία της περίεργης εξαφάνισης, παρουσιάζοντας στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» τις ευθείες και ιδιαίτερα άγριες απειλές προς τα αδέλφια του ηλικιωμένου μαραγκού και το φιλικό περιβάλλον του, τη στιγμή που φαίνεται ότι η έρευνα που έκαναν για να τον εντοπίσουν στα πηγάδια της ευρύτερης περιοχής ενόχλησε κάποιους.

«Να σταματήσετε να μιλάτε και να ψάχνετε, γιατί θα σκοτώσουμε εσάς και τα παιδιά σας. Θα σας φέρουμε τα κόκαλα του αδελφού σας σούπα, να τα πιείτε από τενεκέ…» είναι κάποιες από τις απειλές που δέχτηκαν.

Το Ι.Χ. με τις ξένες πινακίδες

Η οικογένεια θεωρεί σημαντική μια μαρτυρία, η οποία κάνει λόγο για αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες (πιθανόν αλλοδαποί) και εθεάθη σταθμευμένο κοντά στο σπίτι του Γιάννη, τις ημέρες που χάθηκαν τα ίχνη του. Οι αδελφές του αγνοουμένου, που βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής, αποκάλυψαν στην Αγγελική Νικολούλη ότι, λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί, ο 64χρονος είχε αρνηθεί να παραχωρήσει σε συγκεκριμένα άτομα ένα χωράφι του για να το εκμεταλλευτούν.

Επίσης, ένας μάρτυρας που γνώριζε τον μαραγκό και είχε συναλλαγές μαζί του είπε στην εκπομπή ότι είχε μεταφέρει πολλές φορές με το αυτοκίνητό του τον Γιάννη στο ξυλουργείο όπου εργαζόταν και εκείνος τού είχε πει ότι το αφεντικό του τού χρωστούσε πολλά χρήματα. Ο μάρτυρας δεν γνώριζε αν ο Πολιουδάκης είχε διαφορές με κάποιον εκτός περιοχής, πιστεύει όμως ότι δολοφονήθηκε.

Πολλά παραμένουν ανεξήγητα, όπως το γεγονός ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε κλειδωμένο στην αυλή του, με γεμάτο το ρεζερβουάρ και τα κλειδιά μέσα στο σπίτι, έλειπε όμως η άδεια κυκλοφορίας! Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου 64χρονου ανέφερε ότι θα κατατεθεί άμεσα μήνυση για ανθρωποκτονία κατ' αγνώστων.